Info

18. maj 2017.18. maj 2017.
KVALITET IZRAŽEN USPEHOM
OŠ „JANKO VESELINOVIĆ“ PROSLAVILA 124 GODINE POSTOJANjA

KVALITET IZRAŽEN USPEHOM

Premijeri predstave „Sumnjivo lice Jankove škole“, u adaptaciji i režiji glumca Dušana Simića, pored roditelja, učenika i zaposlenih prošlog četvrtka u Šabačkom pozorištu prisustvovali Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada, dr Zorica Jocić, načelnica Školske uprave Valjevo, predstavnici Crkve
Učenici i nastavnici OŠ „Janko Veselinović“, kao i svake godine za Dan škole pripremili su predstavu. Ove godine, prošlog četvrtka, na Velikoj sceni „Ljubiša Jovanović“ Šabačkog pozorišta premijerno su izveli „Sumnjivo lice Jankove škole“ u režiji i adaptaciji glumca Dušana Simića, nekadašnjeg učenika škole.
- Veoma smo ponosni. Već tradicionalno učenici i nastavnici pripremaju program. Naravno, i novi broj „Đačkog srca“ je izašao povodom obeležavanja Dana škole. Kuriozitet je da smo stigli do toga da je naš bivši učenik Dušan Simić autor predstave. I on sam je pre desetak godina glumio kao učenik škole „Janko Veselinović“, a sad je na ponos svih u ulozi majstora za pripremu predstave. Značajna nam je podrška koju nam pružaju i naši roditelji i Gradska uprava. Ove godine smo jako srećni jer nam je gost i načelnica Školske uprave Valjevo – rekla je Ljiljana Stojanović, direktorka škole.
Načelnica Školske uprave Valjevo dr Zorica Jocić istakla je da je u pitanju kvalitetna škola.
- Spoljašnje vrednovanje je pokazalo da je ova škola po nivou kvaliteta na najvišem nivou, a to je ocena četiri. U potpunosti su ispunjeni svi standardi i svi pokazatelji kvaliteta rada jedne škole. To znači da se u školi dobro radi, da nastavnici daju maksimum od sebe, da je organizacija i rukovođenje na visokom nivou i da su deca zadovoljna s obzirom na znanja koja postižu i na rezultate koje ostvaruju. Što se tiče uopšte šabačkih škola nivo kvaliteta u velikoj većini je na najvišem nivou. Veoma sam zadovoljna saradnjom sa šabačkim osnovnim i srednjim školama i svi moji komplimenti do sada – izjavila je dr Jocić.
Kada je u pitanju kvalitet škole pohvale na njen račun dao je i Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.
- To je jedna kvalitetna škola. To ne kažemo samo mi nego i eksterna revizija koja je ocenila rad ove škole najvišom ocenom tako da smo i mi zadovoljni. To je na zadovoljstvo, pre svega, onih koji rade u školi, a na još veće zadovoljstvo učenika što znači da je nastava kvalitetna. Grad Šabac ulaže dosta u obrazovanje. Mi volimo da kažemo da smo grad znanja tako da se ponosimo svima onima koji su doprineli da ova škola ima tako visoku ocenu. Naravno, ono što je najvažnije da iz nje izlaze mladi ljudi puni znanja i elana da se dalje školuju i usavršavaju – poručio je Pajić.
U prilog rečenom išlo je i predstavljanje najuspešnijih učenika škole koji su osvojili brojne nagrade na okružnim i državnim takmičenjima tokom ove školske godine, ali i gluma kako učenika tako i profesora. Učenici Ognjen Đukić, Tatjana Isailović, Dunja Knežević, Stefan Kuzmanović, Rastko Jojić, Lena Vujović, Pavle Nikolić i Aleksandar Simić sa profesorima Mirjanom Perišić, Nadom Mirković, Zoricom Novaković i Borkom Antonićem uz reditelja Dušana Simića pokazali su i dokazali zašto se dugo posle premijere priča o predstavama „Jankovaca“.
POVRATAK KORENIMA
Zadovoljstvo povratkom u školu izrazio je i mladi glumac Dušan Simić, jedan od osnivača Omladinskog pozorišta „Vožd“ Mišar.
- Veliko mi je zadovoljstvo što sam se vratio „Jankovoj“ školi osam godina kasnije i sa nekim novim mladim snagama uradio ovu predstavu. Počeo sam da volim ovaj posao koji mi je profesija u „Jankovoj“ školi putem školskih predstava. Veliko je zadovoljstvo bilo vratiti se i sa njima uraditi priču o tome kako „Jankova“ škola pravi predstave. Zbog toga je „Sumnjivo lice Jankove škole“. Takođe je bilo i veliko zadovoljstvo s njima deliti energiju, scenu, rad i od njih nešto naučiti. Ovo je kruna našeg rada od mesec i po dana. Verujem da će se dopasti i publici, roditeljima i svima i da će pokazati koliko je „Jankova“ škola jaka u svemu tome – istakao je Dušan.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa