18. maj 2017.18. maj 2017.
U BOGATIĆU I GLOGOVCU ODRŽANI DANI
JANKA VESELINOVIĆA

Sećanje živi

Ovogodišnja, treća po redu manifestacija “Dani Janka Veselinovića”, započeta je izložbom o njegovom životu i delu koju je u svečanoj sali opštine Bogatić priredio istoričar Branko Stanković. Na Jankov veliki doprinos srpskoj književnosti podsetio je otvarajući izložbu književnik Mileta Aćimović Ivkov.
Drugog dana ove tradicionalne manifestacije uspostavljene pre dve godine program je održan u Glogovcu. Počeo je svetom liturgijom u seoskoj crkvi posvećenoj svetim apostolima Petru i Pavlu, gde je službovao Jankov otac. Potom su položeni venci na grob Janka Veselinovića i izveden bogat kulturno-umetnički program u kome su učestvovali Folklorni ansambl “Đido” iz Bogatića, istoimena pevačka grupa ansambla i solistkinja Mina Đukić. Gledaoci su imali prilike da vide i nastupe članova KUD “Jelica” iz Crne Bare i mačvanskog hora pod upravom Ivana Radovanovića.
Prvu nagradu s imenom “Janko Veselinović” koja se dodeljuje za istorijski roman ustanovljenu pre dve godine, podelili su Dragan Kolarević za roman “Masoni i Sarajevski atentat” i Tihomir Nestorović za roman “Ilinčići”. Direktorka Kulturno-obrazovnog centra Tanja Jurišić uručila je nagrade učenicima osnovcima za najbolje radove na literarnom konkursu o životu i delu Janka Veselinovića.
Organizatori su bili Kulturno-obrazovni centar Bogatić, mesna zajednica i crkvena opština Glogovac, dok je generalni pokrovitelj bila opština Bogatić.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa