6. jul 2017.6. jul 2017.
MLADOST ŠAPCA O SVOM GRADU
ZAVRŠEN PROJEKAT “MLADI PROMOTERI 015”

MLADOST ŠAPCA O SVOM GRADU

Projekat “Mladi promoteri 015”, podržan od strane Grada na Konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi za 2017. godinu, uspešno je završen. Cilj projekta je formiranje mreže mladih volontera promotera, povećanje omladinskog angažovanja u lokalnoj zajednici i stvaranje klime u kojoj se podstiče zajedništvo, aktivizam i volonterizam. Autorke projekta su Sanja Čonjagić i Tamara Pejić.
Dvadeset vrednih i svestranih tinejdžera, spremnih da uče i prenesu lepu sliku Šapca, od marta do juna meseca ove godine, svakog vikenda, pohađalo je obuku za Promotere grada na srpskom i engleskom jeziku. Obuka je realizovana kroz niz radionica iz oblasti turizma, istorije i kulture uz pomoć pojedinaca i šabačkih institucija kulture kao što je TOŠ, Biblioteka šabačka, Narodni muzej, Kulturni centar i Fakultet za sport i turizam – TIMS iz Novog Sada.
Osim teoretskog, mladi su morali da prođu i praktičan deo obučavanja, gde su kao pravi domaćini u svom gradu bili angažovani na manifestacijama “Noć muzeja”, “Ruže Lipolista”, kao i na završnoj priredbi Škole stranih jezika “Premier”.
Zahvaljujući osobama i institucijama koje su prepoznale važnost i značaj ovog projekta, Šabac danas ima mlade ljude spremne da posetiocima manifestacija koje Grad organizuje, pomognu da ponesu lepe utiske o Šapcu i da im obučeni i na engleskom jeziku predstave sve segmente našeg grada na interesantan način. Takođe, promoteri su tu da upoznaju posetioce sa istorijom našeg grada, znamenitostima, aktuelnostima i servisnim informacijama.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa