13. jul 2017.13. jul 2017.
Stazama Bukulje i Venčaca
PLANINARSTVO

Stazama Bukulje i Venčaca

Protekli vikend šabački planinari, članovi PSD „CER” proveli su u srcu Šumadije na planinama Venčac i Bukulja, nedaleko od Aranđelovca i tom prilikom su se odazvali pozivu članova PD “BUKULjA” iz Aranđelovca, uzevši učešće na njihovoj tradicionalnoj planinarskoj manifestaciji koja nosi naziv “STAZAMA BUKULjE I VENČACA”.
Po dolasku u grad Aranđelovac Šapčani su napravili kraću šetnju gradom, a u cilju upoznavanja znamenitosti grada i okoline. Posebno zadovoljstvo kod Šapčana učinila je šetnja gradskim parkom u kome su postavljene mnogobrojne figure znamenitih srpskih i jugoslovenskih umetnika, urađene u belom mermeru. Park obiluje cvetnim alejama i brojnim stogodišnjim stablima. Među stablima parka posebno mesto pripada platanu koga je davne 1867. godine, lično zasadio knez Mihailo Obrenović, koji je bio i pesnik, što se dalo pročitati sa spomen-ploče, postavljene pored pomenutog platana na kojoj je ispisan stih: “Da te ljubim, ah, jedina. Celom svetu kazaću. Samo od tebe, ah premila ovu tajnu sakriću...” Pored pomenutog parka predivan utisak na šabačke planinare ostavilo je novo podignuto zdanje hotela „IZVOR”
Skup planinara odvijao se ispred pozornice u gradskom parku, na kome se okupilo više od 250 planinara, iz 18 planinarskih društava iz Srbije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa