27. jul 2017.27. jul 2017.
FK “PROVO” PRIPREMA EKIPU
ZA SRPSKU LIGU

DRUGA FAZA PRIPREMA

Provci su u drugoj fazi priprema za debi u Srpskoj ligi posle dve decenije. Šest novajlija, pet odlazaka, kostur sačuvan. Do starta lige u Provu. Cilj opstanak
Pauza između dve sezone nije dovoljno dugačka da bi se pripreme delile na kondicione i rad sa loptom, već je neophodno, praktično od prvog treninga, kombinovati oba segmenta. Igrači i stručni štab šampiona Zone “Drina” i novog srpskoligaša, ekipe “Prova” nedelju dana su podizali nivo fizičke spreme na Letnjikovcu, a potom su se vratili u svoju bazu u Provu gde će ostati do kraja priprema. Trener Igor Đurković ima više novih igrača na raspolaganju. Klub je vratio svog nekadašnjeg prvotimca Darka Adamovića, doveo Krsmanovića iz Beograda, nekoliko bonus igrača iz omladinske selekcije Mačve: Vujičića, golmana Zdravka Vasića, Milutinovića. U planu su još dva pojačanja, a vezni red je prioritet. U Provo se iz šabačkog “Radničkog” vratio i Strahinja Petrović, ali je odmah doživeo tešku povredu i male su šanse da nastupi tokom jesenje polusezone. Klub su napustili: Marko Nikolić, Panić, Mirković, Makević i Isailović.
- Moramo da radimo intenzivno. Želje u prelaznom roku su jedno, ali važan faktor su i finansije, te tražimo najbolju kombinaciju kvaliteta i novčanih zahteva. Mislim da bi još dva igrača, dodata na kostur ekipe koji godinama čuvamo, bila dovoljna za opstanak u Srpskoj ligi. Radimo na našem terenu, pripremamo se uz prijateljske utakmice i nadamo se, ulazimo spremni u sezonu. Generalnu probu ćemo imati protiv aranđelovačke “Šumadije” – ističe trener Đurković.
Do sada, Provci su pobedili Radnički Obrenovac 2:1, a poraženi su od Budućnosti iz Valjeva i Borca iz Lešnice. Liga startuje 19. avgusta.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa