Инфо

27. јул 2017.27. јул 2017.
ФК “ПРОВО” ПРИПРЕМА ЕКИПУ
ЗА СРПСКУ ЛИГУ

ДРУГА ФАЗА ПРИПРЕМА

Провци су у другој фази припрема за деби у Српској лиги после две деценије. Шест новајлија, пет одлазака, костур сачуван. До старта лиге у Прову. Циљ опстанак
Пауза између две сезоне није довољно дугачка да би се припреме делиле на кондиционе и рад са лоптом, већ је неопходно, практично од првог тренинга, комбиновати оба сегмента. Играчи и стручни штаб шампиона Зоне “Дрина” и новог српсколигаша, екипе “Прова” недељу дана су подизали ниво физичке спреме на Летњиковцу, а потом су се вратили у своју базу у Прову где ће остати до краја припрема. Тренер Игор Ђурковић има више нових играча на располагању. Клуб је вратио свог некадашњег првотимца Дарка Адамовића, довео Крсмановића из Београда, неколико бонус играча из омладинске селекције Мачве: Вујичића, голмана Здравка Васића, Милутиновића. У плану су још два појачања, а везни ред је приоритет. У Прово се из шабачког “Радничког” вратио и Страхиња Петровић, али је одмах доживео тешку повреду и мале су шансе да наступи током јесење полусезоне. Клуб су напустили: Марко Николић, Панић, Мирковић, Макевић и Исаиловић.
- Морамо да радимо интензивно. Жеље у прелазном року су једно, али важан фактор су и финансије, те тражимо најбољу комбинацију квалитета и новчаних захтева. Мислим да би још два играча, додата на костур екипе који годинама чувамо, била довољна за опстанак у Српској лиги. Радимо на нашем терену, припремамо се уз пријатељске утакмице и надамо се, улазимо спремни у сезону. Генералну пробу ћемо имати против аранђеловачке “Шумадије” – истиче тренер Ђурковић.
До сада, Провци су победили Раднички Обреновац 2:1, а поражени су од Будућности из Ваљева и Борца из Лешнице. Лига стартује 19. августа.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa