31. avgust 2017.31. avg 2017.
STAZAMA CERSKIH JUNAKA
BICIKLIZAM U ŠAPCU

STAZAMA CERSKIH JUNAKA

Biciklistički sport u šabačkom kraju baštini dugu tradiciju. Biciklisti su nastupali prethodnih decenija na različitim prvenstvima, tradicionalna “Trka kroz Srbiju” prolazila je kroz naš grad u nekoliko navrata. Ipak, do prethodnog vikenda, planina Cer do sada nije imala priliku da ugosti ovdašnje bicikliste. Sada je, nadaju se organizatori, uspostavljena nova tradicija.
Prva trka koja se boduje za zvaničnu listu Biciklističkog saveza Srbije održana je na ovoj planini. Oko 50 licenciranih takmičara trkalo se na stazi dugoj 60 kilometara. Svi ljubitelji biciklizma i rekreacija našeg područja nisu mogli da se bore u ovom nadmetanju, ali su isti dan imali priliku okušati se u trci zadovoljstva na 22 km.
- Čestitke Gradu koji je prepoznao potencijal Cera i koji je prepoznao značaj našeg sporta. Uspeli smo da napravimo lep i interesantan događaj za koji se nadamo da će trajati iz godine u godinu – rekao je Branko Banović predsednik Biciklističkog saveza Srbije
- Promovišemo naše prirodno blago-planinu Cer, ali i dajemo na značaju zdravim stilovima života, fizičkoj aktivnosti. Uveren sam da je ovo tek početak razvoja biciklizma na Ceru i da slede godine bogatije sličnim događajima. Izuzetno sam zadovoljan što smo već prve godine imali učesnike iz cele Srbije – rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
B. D.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa