21. septembar 2017.21. sep 2017.
VIZA ZA KRASNODAR
MEDICINAR U DRUGOM KOLU KUPA EHF

VIZA ZA KRASNODAR

Šampioni Holandije i Srbije demonstrirali svu lepotu ovog sporta. U oba duela “Medicinar” bolji za po jedan gol. U oktobru protiv Krasnodara
Nismo znali mnogo o najboljoj ekipi Holandije, no parket je pokazao koliko je to mlad i vrlo kvalitetan tim, sastavljen isključivo od igračica iz Holandije. Rukometašice VOK igraju brzo, agresivno, a svaku uspešnu akciju proslavljaju gotovo kao gol za veliki trijumf, čime jedne drugima podižu samopouzdanje. Predvodi ih kapiten Rahel De Haz, na vrhu liste strelaca obično je ime odličnog beka Hušer, a snagu odbrani daje golman reprezentativnog potencijala Linders.
Holanđanke su pružile veliki izazov našim devojkama, ali su i one pokazale da nisu slučajno šampionke Srbije, da su kadre nositi se sa šampionima drugih država, te da ambicije o slavlju u svim domaćim takmičenjima nisu samo san, već i potpuna realnost. Nisu “medicinarke” zaobišli problemi pred dvomeč. Najbolja igračica, kapiten Ana Radović igrala je oba duela pod vrlo nezgodnom povredom ramena koja ju je bukvalno onemogućavala da šutira sa devet metara, ali je opet uspela da nađe put do mreže 16 puta. Ana Tomković je pokazala koliko ubojita može biti, Ana Kačarević je odbranama bila bedem u defanzivi, a svoje trenutke imale su i Prijović, Prelević i Lojpur.
Prvu utakmicu bolje su počele rukometašice iz Amsterdama. Imale prednost čitavo prvo poluvreme, na odmor odnele plus dva. Ipak, u drugom delu, domaće su zaigrale bolje, uspele su da nađu praznine u čvrstoj odbrani VOK, sa različitih pozicija preokrenu rezultat i slave 34:33. Ulogu prvog strelca “odigrala” je Ana Tomković, dok je Radović bila zadužena za asistencije.
Druga utakmica vrlo slična prvoj. Doduše, sada je “Medicinar” bolje ušao u meč, imao između jednog i tri gola prednosti tokom prvog dela i delovalo je da kontroliše utakmicu. Ipak, usledio je manji pad koncentracije u finišu, a jak tim kakav je “VOK” znao je to da iskoristi i golom u poslednjim sekundama na odmor ode sa prednošću 17:16. Početkom drugog poluvremena postalo je jasno da će druga utakmica biti manje efikasna od prve što je značilo da svaki trijumf Holanđanki njih vodi dalje. Neizvesna završnica postala je neminovnost. Još je “Medicinar” imao vođstvo, Ana Radović je sada predvodila napad, a pomoć je imala od Prijović i Tomković. Ipak, gošće nisu dozvoljavale da se meč prelomi, a u desetak minuta pre kraja uspele su da stvore prednost vrednu narednog kola. Znao je i šabački klub da odgovori, brzo je vraćen egal. Kada je bilo ključno, dva vezana sedmerca brani Ana Kačarević i drugi krug je tu.
- Čestitam mojim sjajnim devojkama, čestitam publici na atmosferi. Pobedili smo velikog rivala, pokazali snagu u dva duela kakva nismo imali kod nas u ligi, osim protiv Bekamenta. Holandija je vicešampion sveta, a ove devojke maestralno reprezentuju njihov stil rukometa. Protiv Ruskinja nemamo šta da izgubimo, idemo da igramo, no primarno je domaće prvenstvo – rekao je trener Saša Bošković.
- Nemam šta da zamerim mojim rukometašicama. Igrali smo naš rukomet, holandski, igrali smo brzo, odlučno, presudilo je iskustvo “Medicinara” – rekao je Rikardo Klarjis, trener VOK.
Prvi naredni izazov za “Medicinar” je start Super lige i duel protiv “Voždovca” u Beogradu.
- Nama je domaće takmičenje primarno, branimo titulu, imamo jaču ekipu nego prethodne sezone i tu nema kalkulacija, u svaki duel ulazimo noseći pobedničke ambicije. Cilj je odbrana pehara, a Voždovčanke prva stanica na tom putu – dodao je Bošković.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa