5. maj 2011.5. maj 2011.
GORDANA ĆIRJANIĆ U BIBLIOTECI ŠABAČKOJ

ROMAN O KRIZI INTIME

Dobitnica NIN-ove nagrade za najbolji roman na srpskom jeziku 2010. godine, Gordana Ćirjanić, prošle srede predstavila je svoj nagrađeni roman „Ono što oduvek želiš“. O romanu je govorio i Mileta Aćimović Ivkov, kritičar i član NIN-ovog žirija
Roman „Ono što oduvek želiš“ Gordane Ćirjanić iz Beograda, dobitnice NIN-ove nagrade za najbolji roman 2010. godine suočava nas sa dramom jedne naglo, ali angažovano probuđene svesti, koja nastoji da dođe u posed ospokojavajućih saznanja i da razreši nepoznanice egzistencijalnog ali i mnogo važnijeg moralnog tipa, kako je istakao Mileta Aćimović Ivkov.
Slobodan, glavni junak romana, nesuđeni je pisac koji se sve vreme obraća u prvom licu svom starijem bratu o koga se ogrešio. On sabira, svodi račune svoga života koji je bio ispunjen složenim egzistencijalnim iskustvom koje podrazumeva i život u Londonu i Španiji, gde je radio u televizijskim ekipama na tzv. rijaliti šouima.
Autorka se u ovom romanu nije vodila angažovanošću i savremenošću koja je najviše isticana prilikom opisa njenog romana. Za nju je, pre svega kao pisca, mnogo jača strana ove knjige psihologija. Prvi put je u ovom romanu ušla u savremenu realnost, u jednu savremenu psihu, čije je vremensko bivstvovanje započelo pre dve godine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa