23. jun 2011.23. jun 2011.
NARODNI MUZEJ

USPEŠNA ŠKOLSKA GODINA

Petnaesta godišnja izložba radova učenika Škole za umetničke zanate otvorena je prošlog četvrtka u izložbenom prostoru Narodnog muzeja. Tom prilikom uručene su i nagrade najuspešnijim maturantima za zanatsko umeće, likovno stvaralaštvo, nosiocima diplome „Vuk Karadžić“ i nagrada đaku generacije Kristini Panić
Uspešno okončana školska godina učenika Škole za umetničke zanate svoju završnicu doživela je prošlog četvrtka u Narodnom muzeju gde je izloženo preko dvesta radova čiju je selekciju izvršio prof. Miloš Popović uz saradnju svojih kolega.
Petnaesta tradicionalna godišnja izložba radova pokazala je svu raskoš kostima, fotomaterijala, crteža, skica, studija, slika, vajarskih radova, plakata, graviranih površina, nakita, unikatne i dekorativne keramike, rezbarija, klesanih rozeta i ikona i na taj način, kako je istakla Ivanka Trifunović, istoričar umetnosti, „povezanim autohtonim rukopisom približila razdoblja, stilove i pravce“.
- Želim da se zahvalim Narodnom muzeju na saradnji i podršci koju, kao značajna ustanova kulture u gradu, pruža sve ove godine Školi za umetničke zanate. Ovakva saradnja, sa aspekta škole, svakako doprinosi ostvarivanju ciljeva i ishoda u umetničkom obrazovanju i pruža učenicima priliku da rezultate svoga rada i stvaralaštva prezentuju na najbolji mogući način, učestvujući u umetničkom i kulturnom životu grada i ostavljajući, na taj način, trajni pečat iza sebe. Naravno, ništa nije slučajno, mnogo truda je uloženo da bi izložba izgledala ovako bogato i koloritno. Preko dvesta radova pokazuju raskoš talenta naših učenika, ali i rezultate pedagoškog rada njihovih profesora - rekla je direktorka Nevenka Đokić.
A taj talenat, rad i trud nagrađen je prigodnim knjigama iz oblasti umetnosti i istorije. Kristini Panić, učenici smera konzervator kulturnih dobara ““ pozlatar, tačnije ikonopisac, uručena je nagrada za đaka generacije i ujedno nosioca diplome „Vuka Karadžića“ koju su još dobili Dušica Grujić i Nikolina Jovelić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa