9. decembar 2021.9. dec 2021.
Foto: RK Vitez, šampion Srbije: M. Gajić

Foto: RK Vitez, šampion Srbije: M. Gajić

RVANjE: SENIORSKO PRVENSTVO g-r stil

Momčilo za istoriju

Šabac dobio prvog seniorskog šampiona u Grčko-rimskom stilu. Momčilo Gajić ispisao istoriju kluba i sporta. Uglješa korak od postolja. Još tri takmičara
Niz velikih dostignuća šabačkog sporta duži je za još jedno veliko ostvarenje. Šabački rvač, član ekipe „Vitez“, gde je i ponikao, Momčilo Gajić prvi je seniorski šampion Srbije iz Šapca u olimpijskom stilu rvanja Grčko-rimskim stilom. Momčilo je titulu osvojio u kategoriji do 67 kg. Put do zlata vodio je kroz trijumfe u četvrtfinalu protiv Igora Gavrilovića iz Partizana, potom u polufinalu protiv rođenog brata i klupskog druga Uglješe Gajića i na kraju u velikom finalu Momčilo je savladao rvača Spartaka Roberta Dudaša za veliko, istorijsko slavlje.

Uglješa je pobedio Vanju Kuručeva (Proleter), a posle poraza u polufinalu od Momčila, poražen je i u duelu za bronzu od pomenutog Gavrilovića.

Vitez su predstavljali još: Nemanja Gligorić (do 77 kg), poražen u drugom kolu, ostvarivši jednu pobedu i jedan poraz. Mihailo Mitrović je nastupao među rvačima do 97 kg, dok se u težinski najjačoj kategoriji (do 120 kg) nadmetao Ilija Petrović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa