9. decembar 2021.9. dec 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Paketići za mališane iz OŠ „Sveti Sava“

Za lepše praznike

„Sve akcije treba da idu u smeru vidljivosti osoba sa invaliditetom, ali pre svega da se njihovi životi učine lakšim i kvalitetnijim“, Jelena Đurđević defektolog OŠ „Sveti Sava“
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom udruženje Evropski centar za ekologiju i predstavnici kompanije „Transkom 94“ uručili su paketiće mališanima iz Osnovne škole „Sveti Sava“ u Šapcu u okviru tradicionalne akcije.

-Želimo da deca koja pohađaju OŠ „Sveti Sava“ budu pred očima javnosti kako bismo svi shvatili osobe sa invaliditetom, smetnjama u razvoju, retkim i teškim bolestima mora biti punopravan član društva. Na nama kao pojedincima, zajednici i državi je da se trudimo i unapredimo njihov položaj u svakoj oblasti društvenog života. To su ideje koje podržava naše udruženje u saradnji sa Udruženjem „Da budemo svi jednaki“, te su i planovi koje imamo veliki - istakao je dr Dejan Pavlović u ime Evropskog centra za ekologiju i dodao da mora biti jednak tretman za sve i u svim segmentima.
-Mogućnost i pravo na lečenje, bavljenje sportom, obrazovanje, aktivnosti u domenu kulture, ali pre svega, da kada postanu punoletni imaju mogućnost da rade. Možda nas u budućnosti čeka otvaranje novog preduzeća u Šapcu koje će zapošljavati osobe sa invaliditetom i omogućiti da imaju kvalitetniji život - zaključio je dr Pavlović i pozvao sve sugrađane da do 10. decembra, posete Galeriju Kulturnog centra gde će biti izložba posvećena osobama sa invaliditetom kao rezultat projekta „Nisu sve osobe sa invaliditetom vidljive“ kako bi ukazali na njihovu (ne)vidljivost u društvu.

Foto: Glas Podrinja


Dugogodišnja saradnja Udruženja (Evropski centar za ekologiju, Da budemo svi jednaki) i obrazovne ustanove uz podršku „Tanskoma“ deo je aktivnosti koje realizuju tokom godine, a usmerene su ka osobama sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.

-Sve akcije treba da idu u smeru vidljivosti osoba sa invaliditetom, ali pre svega da se njihovi životi učine lakšim i kvalitetnijim tako što ćemo ukazati na njihove potrebe i probleme sa kojima se suočavaju. Na ovaj način možemo da utičemo na poboljšanje uslova života u različitim segmentima. Nažalost, sve ono što se za nas iz tipične populacije podrazumeva nije slučaj i sa osobama sa invaliditetom i smetnjama u razvoju - rekla je Jelena Đurđević defektolog OŠ „Sveti Sava“.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa