17. novembar 2011.17. nov 2011.
55 GODINA ODBOJKE U KOCELjEVI

ODBOJKAŠKI KLUB PROSLAVIO JUBILEJ

Klub je zvanično osnovan 1956. godine. Među gostima generacije odbojkaša, nekadašnjih i sadašnjih. Dodeljena priznanja najzaslužnijim pojedincima u ovom sportu. Povodom proslave promovisana i knjiga “Odbojka više od sporta“ koju je izdalo Zavičajno odeljenje koceljevačke Biblioteke “Janko Veselinović“
Odbojkaški klub “Tamnava“ Koceljeva proslavio je prošlog petka pet i po decenija svog postojanja. Među mnogobrojnim gostima srele su se generacije odbojkaša i odbojkašica, oni koji su nekada igrali za koceljevački klub i današnji, koji su dosanjali san svojih starijih kolega da zaigraju na svom terenu pred domaćom publikom.
- Odbojka je igra inteligencije i fizičke snage, sport koji dobija na popularnosti zbog svoje dinamičnosti i lepote bez fizičkog kontakta što mu daje posebnu plemenitost. Zahvaljujući Tomislavu Mićiću i Dragoslavu Čokanoviću odbojka je zaživela u ovoj opštini, ali je Vlada Marelj bio prvi koji je počeo sa planskim i sistemskim radom kluba - rekao je predsednik odbojkaškog kluba Dragiša Sofranić.
Prema njegovim rečima ovaj klub se jedini u okolini “mučio“ godinama sa vremenom i prostorom, bio domaćin po okolnim mestima, trenirao u raznim uslovima, bio bez podrške domaćih navijača i nekako “nevidljiv“ za širu javnost, posebno ljubitelje odbojke.
- Mnogo se vremena izgubilo u putovanjima na treninge i utakmice, a kako je bilo trenirati u neuslovnoj sali “Voćara“, ili po hladnim salama u okolini, to samo znate vi koji ste deo svoje mladosti ostavili u ovom klubu. Zato hoću na kraju dragi naši veterani i veteranke da vam odam priznanje što ste imali snage, volje i puno ljubavi i razumevanja da ne samo opstanemo, nego i da se razvijamo. Sada će neki novi klinci u novoj hali, nadomestiti sve ono što ste vi propustili i verujem da ćemo biti srećni što možemo da vidimo sebe kroz njih i njihovu igru - izjavio je Sofranić obraćajući se prisutnima.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa