12. maj 2022.12. maj 2022.
OK Zaslon (foto: OK Zaslon)

OK Zaslon (foto: OK Zaslon)

ODBOJKA: BARAŽ ZA DL „CENTAR“

Zaslon zastao na korak

Šabački „Zaslon“ je bio blizu da posle nekoliko sezona ponovo nastupa u drugoligaškoj konkurenciji, ali mlade šabačke odbojkašice nisu uspele da se plasiraju u viši rang, iako su igrom prijatno iznenadile sve na baraž turniru u Topoli.

Vicešampionke Regionalne lige zaslužile su pravo da se nadmeću za viši rang sa domaćinom, ekipom Karađorđa iz Topole, drugoplasiranim klubom Regionalne lige Kragujevac i najboljim timom Regionalne lige Beograd, ekipom Crnjanskog.

Šapčanke su u prvom kolu nadigrale u svakom segmentu domaćina, ostvarile pobedu makismalnim rezultatom 3:0 i stekle mogućnost da sa Beograđankama igraju za veliki uspeh. U prva dva seta nisu pružile dobru igru u trećem jesu, ali nisu nagrađene pravom da igraju i četvrti set, već je „Crnjanski“ slavio 3:0 i izborio plasman u viši rang.

-Beograđanke su svakako najkvalitetnije i bile su prvi favoriti, to je tim koji u svojoj školi ima 500 dece, a u grupi je prosečnih beogradskih. Mi smo nastupili oslabljeni, nekoliko prvotimki nije bilo na raspolaganju i sve je to imalo uticaja. Zadovoljan sam igrom i željom, nadigrali smo domaćina i ostali napobedu daleko od Druge lige – istakao je trener Jovan Popović i dodao da posebnu gorčinu nosi zbog trećeg seta odlučujuće utakmice.

-U prva dva seta su nas nadigrali, međutim u trećem smo bili egal, preokrenuli smo rezultat, imali 24:23, osvojili poen gde je glavni sudija signalizirao kraj seta, ali je pomoćnik preinačio odluku gde nije ni dosuđena mrtva lopta, već je poen dodeljen Crnjanskom. Možda bi u četvrtom setu bilo drugačije, sigurno bi u kompletnom sastavu bili konkurentniji, ali sam zadovoljan nastupom devojaka i nastavljamo dalje borbu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa