9. jun 2022.9. jun 2022.
foto: Srpski atletski savez (fb prezentacija)

foto: Srpski atletski savez (fb prezentacija)

ATLETIKA: PRVENSTVO ZA MLAĐE JUNIORE

U znaku Rosića

Četiri medalje osvojili su atletičari ovog područja na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore u kraljici sportova i sve četiri su doneli atletičari badovinačkog „Sprinta“ i nose prezime Rosić.

Veljko Rosić, svestrani atletičar ekipe Sprinta ovaj put je doneo jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju. Postao je mlađejuniorki šampion Srbije u skoku motkom sa preskočena tri metra i 76 cm. Njegov klupski drug Dejan Rosić osvojio je bronzu u ovoj disciplini sa učinkom od 2,30. Veljko je osvojio srebro među skakačima uvis uz učinak isti kao pobednik 1,88, no kako je Manojlović iz Novog Pazara imao manje pokušaja. Komplet medalja je zaokružio bronzom među kopljašima sa dužinom od 48,06 metara.

Mladi Dragan Bohnec je u hodanju na 5 km kroz cilj prošao drugi, međutim diskvalifikovan je neposredno po završetku trke. U poslednji krug je ušao sa dve grške, a ostalo je nejasno kada je načinio treću.
Sprint je u ukupnom ekipnom plasmanu na 11. mestu. Najbolji su bili Top džamm i Omladisnki ateltski klub iz Beograda, dok je treći Novi Pazar.

Sledi Prvenstvo Balkana za juniore tokom vikenda koji sledi, potom nadmetanje najboljih seniorki i seniora Balkana u Krajovi (Rumunija) 18. i 19. juna, a poslednjeg junskog vikenda Prvenstvo Srbije za seniorke i seniore.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa