9. jun 2022.9. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Šabac bio domaćin Prvenstva Srbije u rukometu u kategoriji kadetnjika

Uspomene iz grada rukometa

Davanaest ekipa iz cele Srbije nastupilo u Šapcu. Odigrane 24 utakmice tokom tri dana. Šabac uvek zainteresovan da ugosti budućnost sporta. Rezultati dokaz dobrog rada u klupskim školama. Pohvale Rukometnog saveza za organizaciju
Tokom tri dana, od 3. do 5. juna u hali „Zorka“ odigrane su 24 utakmice završnice Prvenstva Srbije za rukometašice u kategoriji kadetkinja (do 16 godina). Nastupilo je 12 ekipa, po četiri najbolje iz tri rukometna regiona Srbije. Mitrovački “Srem” osvojio je titulu savladavši Bor u finalu. Medicinar je osvojio četvrto mesto, a u duelu za bronzu poražen je od Železničara iz Inđije.

Šabac je bio ponovo domaćin za istu kategoriju, posle tri godine. U leto 2019. sala Gimnazije je ugostila najbolje, a sada je to učinila dvorana koju za rukomet vežu najslavniji trenuci i kao takva je idealna mesto na okupi budućnost srpskog rukometa i sporta uopšte, smatra predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić koji je imao čast da otvori takmičenje, a potom i da dodeli šampionski pehar najboljem timu.

-Najbolje što može da pruži ova generacija je u Šapcu. Nadam se da će se učesnice sa zadovoljstvom sećati ovog turnira kao važnog u uspešnim karijerama. Šabac je grad rukometa, ali i grad koji voli sport, a dobri rezultati u različitim sportovima govori o dobrom radu sa mlađim kategorijama, što je na ponos klubovima i gradu - istakao je predsednik Skupštine grada.

Kvalitet mečeva bio je uglavnom na visokom nivou, potvrđene su pretpostavke da će to biti jedno od izjednačenijih prvenstava do sada, no poseban izazov bio je organizovati veliko takmičenje i učiniti da se svi učesnici osećaju prijatno.

-Učinili smo sve što smo mogli da organizacija bude perfektna, odnosno najbliža perfektnoj. Gosti sa kojima smo razgovarali bili su zadovoljni, dobili smo mnogo pohvala, uz plaketu Rukometnog saveza Srbije i nadam se da nose svi lepe uspomene iz našeg grada – naglasio je predsednik ŽRK Medicinar Bojan Radukić.

Turnir je obuhvatio ligaški sistem kroz četiri grupe po tri tima, koji su međusobne mečeve okončali u subotu prepodne, a u subotu su usledili dueli za plasman i polufinale, dok je završnog dana odigrano šest odlučujuih mečeva za plasman.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa