9. jun 2022.9. jun 2022.
Foto: MUO

Foto: MUO

DAN OPŠTINE LjUBOVIJA

Zahvalnice i plakete za rad i doprinos razvoju Opštine

U petak 03. Juna, Svečanom sednicom Skupštine opštine obeležen je veliki jubilej-151. godina postojanja Ljubovije. Proslavi su prisustvovale brojne zvanice i gosti iz Republike Srpske, predstavnici gradova i opština iz okruženja, Srpske pravoslavne crkve, odbornici Skupštine opštine, direktori javnih preduzeća, predstavnici institucija, brojni građani, sredstva janog informisanja.

Ljubovija postaje sresko mesto 1860. godine, a ukazom kneza Milana Obrenovića 3. juna 1871. godine dobija status varošice. U spomen na ovaj dan svake godine se obeležava Dan opštine.

Foto: MUO


Nakon intoniranja Himne Bože pravde, Svečanu sednicu je otvorio i prisutne pozdravio predsednik Skupštine Goran Josipović.

U ime opštine, pozdravnu reč je uputio predsednik Milan Jovanović, koji se u svom obraćanju osvrnuo na prošlost Ljubovije i istakao planove za naredni period.

Zaslužnim pojedincima i kolektivima uručene su zahvalnice i plakete za rad i doprinos razvoju Opštine, nakon čega je usledio prigodan kulturno umetnički program.
Svečanosti je prisustvovao i Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa