8. decembar 2011.8. dec 2011.
KULTURNI CENTAR ŠABAC

STVARNOST PRETOČENA U ROMAN

U Velikoj sali prošlog utorka, 29. novembra, predstavljena druga knjiga novinarke Vesne Dedić Milojević „Sunce meni, sunce tebi“. O knjizi govorili Ivan Golušin, novinar i voditelj TV „Avala“, i autorka. Gost večeri Jovan Jakovljević, profesor gitare Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“
U prijatnoj atmosferi ispunjenoj zvucima pesama koje su se našle u novoj knjizi „Sunce meni, sunce tebi“ Vesne Dedić Milojević, autorke i voditeljke emisije „Balkanskom ulicom“, Šapčani su uživali u nastavku melodrame „Zauvek u srcu“. Autorka i ovoga puta sa prepoznatljivom emotivnošću, duhovitošću i ironijom suočava svoje junake sa čežnjom za ljubavlju, ali i borbom protiv steriliteta, spoznajom o biseksualnosti partnera, agresijom u braku. I pored svega i dalje je zastupljena ideja iz prethodnog romana da se tragedije u životu dešavaju, a da se sreća gradi.
- Oba romana su priče o velikim ljubavima za kojima čeznemo i o nekim malim ljubavima kojima se spasavamo. Sličnost između ta dva romana je što ja, slikajući sudbine mojih junaka, ostajem pri stavu da se „tragedije u životu dešavaju, a da se sreća gradi“. Nikada, ma koliko godina imali, ne smete da pomislite da su vam se sve važne i lepe stvari u životu već desile. Razlika je što je „Sunce meni, sunce tebi“ zreliji onoliko koliko su i junakinje kao i ja postale zrelije s godinama i iskustvom ““ rekla je Vesna Dedić Milojević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa