11. avgust 2022.11. avg 2022.
Sećanje na Oluju  mora zavek trajati
I VLADIMIRČANI NA IMPRESIVNOM SKUPU SRPSTVA

Sećanje na Oluju mora zavek trajati

Do sada najimpresivniji skup sa istovetnom porukom brodi danima i brodiće i deset lećima i vekovima... Olujom se bolno prisećao i mladi čovek u majici sa natpisom Oluja je pogrom i genocid
Iz leta u leto a proteklo ih je 27, Srbi se sve impresivnije sećaju na Pogrom i počinjeni genocid u Srpskoj Krajini. I dok Hrvati slave a neko reče samo se u beznađu dave, mi tugujemo i na ovom skupu u Srpskoj Atini. Svi koji su pohodili Novi Sad na Blagu Mariju su bili istinski blaženi. Pa i skup Vladimirčana koji su uvek uz srpstvo ali u novom ramu kada se doživljena pošast pamti i o njoj ne ćuti. Na putu do Novog Sada, na parastosu i prigodnom obraćanju čelnika birane su reči o Oluji ali na samom povratku kući u svakom oku je viđen bol ali i rešenost da se o Pogromu i genocidu nikada više ne ćuti.



Do sada najimpresivniji skup sa istovetnom porukom brodi danima i brodiće i deset lećima i vekovima... Olujom se bolno prisećao i mladi čovek u majici sa natpisom Oluja je pogrom i genocid. A tamo negde u lepoj njihovoj izvrće se istorija i boli ali i jača duh da srpstvo iz leta u leto izrasta u okupljanja onih koji žele da vasceli svet čuje istinu. A opet i saznanje da smo trn u oku svih zarad uspeha poput prelepe Srpske Atine. Na svakom koraku vidljivo da je evropska prestonica kulture, dobrote, gospodskih poimanja podaleko od uskogrudih tumačenja moćnika pa i crkvenih velikodostojnika koji se ne libe da omalovaže i svemogućeg Gospoda.



Mi opet pamtimo, ne zlopamtimo a i ona vedrina u oku Vladimirčana raduje jer oseća da je prošlo vreme tišine u kojoj smo krvarili a da se probudilo vreme dičnosti u sećanju i pričanju o neviđenim zverstvima i pošastima. Ako je Evropi i lepoj njihovoj obraz čist, naš blista svetosavljem da se pamti i priča na svakom koraku ali nikako ne zlopamti. Samo je nebo granica rešenosti da se Oluja i slični pogromi pamte i pominju vavek. Na mestima koje će naći stranice istorije o kojoj se nikada više neće ćutati a i ko ima pravo na to. Srpstvo neće nikada.
S.K.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa