11. avgust 2022.11. avg 2022.
Seniori pripremaju nove izazove

Seniori pripremaju nove izazove

VATERPOLO: SUPER LIGA

Pripreme pre drugih

Izmene u timu, ne i u ambicijama. Uloga favorita drugima, cilj Šapčana da budu iznenađenje. Mlad tim za novu sezonu. Počeli pripreme pre drugih ekipa. Posle tri godine ponovo u kvalifikacijama za Ligu šampiona
Ranije u odnosu na druge ekipe u Srbiji, vaterpolisti „Šapca“ su startovali pripreme za novu sezonu gde će se opet tim takmičiti na četiri polja. Neosporno je da će biti naporna sezona i zato je rukovodstvo odlučilo da ranijim startom, na otvorenom baeznu započne rad na projektu „Sezona 2022/23.“ Kompletne pripreme će Šapčani sprovesti u svom gradu, uz odlaske na sparing mečeve i turnire.

Tim je izmenjen u odnosu na prethodnu sezonu. Kapicu Šapca u narednoj sezoni neće nositi: Radoslav Filipović, goman koji je pojačao Novi Beograd, vicešampiona Evrope, potom Savo Ćetković (N. Beograd), kao i mladi Matija Tonković, Žeželj i Ognjen Vasović. Ognjenu Stojanoviću je istekao ugovor, trenutno je na pripremama sa reprezentacijom i slobodan je igrač. Nova imena u timu su: Nebojša Toholj, centar koji je povratnik iz kragujevačkog Radničkog, inače član ekipe Šapca koja je 2019. osvojila duplu krunu, Andrej Barać, pojačanje iz beogradskog Partizana, dva čuvara mreže Živojinović (nekadašnji golman Olimpijakosa, prethodne sezone je nastupao u Francuskoj) i Pavle Gavrilović, prethodne sezone golman Vojvodine, pre toga je branio u Radničkom i Šapcu, takođe doskorašnji igrač vicešampiona Srbije i pobednika kupa Radničkog, Nikita Krug, reprezentativac Rusije i njegov kolega po nacionalnosti Ščikuljdinov koji je u Šabac stigao iz Volgograda. U Šapcu ostaju: Nikola Marković, Kristijan Šulc, Mihailo Repanović, Marko Tubić.

-Želimo da ponovo iznenadimo sve igrom i plasmanom. Novi Beograd je ponovo prvi favorit za titulu, ponovo su napravili tim koji želi da bude prvak Evrope, Radnički je drugi favorit, Crvena Zvezda je zadržala odličan tim uz angažovanja Dušana Vasića. Jedino je Partizan slabiji u odnosu na prethodnu sezonu. Naš cilj je da budemo u vrhu, u Regionalnoj ligi budemo u sredini tabele, pokušamo da se plasiramo na finalni turnir Kupa, a u Evropi napravimo što više koraka možemo – rekao je trener Nemanja Ličanin.

Super liga startuje krajem septembra, a već početkom oktobra počinje drugi krug kvalifikacija za Ligu šampiona gde će nastupati i Šabac. U novembru Šapčane očekuje osmina finala Kupa Srbije, dok termini i sistem takmičenja u Regionalnoj ligi još nisu poznati.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa