Info

29. decembar 2011.29. dec 2011.
OPŠTINA MALI ZVORNIK

PRIORITET SOCIJALNA DAVANjA

Budžet opštine Mali Zvornik za 2012. godinu iznosi 347 miliona dinara. Najambiciozniji planovi se odnose na izgradnju infrastrukture. Veliki deo usmeren na socijalna davanja
Prema podacima dobijenim od predsednika opštine Mali Zvornik Miodraga Lazića, na nedavno održanoj Skupštini opštine izglasan je predlog budžeta za sledeću godinu u visini od 374 miliona dinara. Navedena sredstva namenjena su pre svega izgradnji infrastrukture. Dosadašnji iznos za socijalna davanja, prema usvojenom programu biće uvećan za pedeset odsto.
- U sledećoj godini ćemo uvećati socijalna davanja za nekih 50 odsto. Ova odluka je uslovljena svakodnevnim pritiskom naših sugrađana. Na žalost sve više njih traži jednodnevnu pomoć. Potom, naši srednjoškolci ubuduće neće plaćati ni pola ceen mesečne karte, koliko su do sada izdvajali. Naime, prema postignutom dogovoru sa auto prevoznikom “Lastra“, opština će u ove svrhe izdvajati 60 procenata od ukupnog iznosa, dok je njihov popust 40 odsto od troškova prevoza. Na ovu pogodnost mogu da računaju sva deca koja su od Malog Zvornika udaljena više od dva kilometra.
Kada smo već kod prevoza, nije na odmet napomenuti da smo, takođe sa predstavnicima “Lastre“, usaglasili uslove po kojima će svi žitelji opštine Mali Zvornik, stariji od šezdeset godina, uz ličnu kartu moći da se besplatno prevoze do centra opštine sredom i četvrtkom ““ istakao je Lazić i napomenuo da se od ozbiljnijih projekata u 2012. godini očekuje se nastavak rekonstrukcije radaljskog puta kao i radova na obaloutvrdi uz Drinu. “Radaljski podvožnjak“ će nakon više od pola veka biti prilagođen savremenim uslovima saobraćaja.
- Pokrenuli smo pitanje “radaljskog nadvožnjaka“. Kroz njega nisu mogli da prolaze veliki kamioni i autobusi na sprat. Ovaj problem do sada niko nije uspeo da reši. Realizacija projekta je poverena lozničkoj firmi “Ingrad“, koji sada izvode betonske radove u svom središtu, dok će radovi na terenu na odizanju prolaza, početi oko desetog januara, naveo je predsednik opštine Mali Zvornik.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa