29. decembar 2011.29. dec 2011.
OŠ „JANKO VESELINOVIĆ“

NEGOVANjE PISANE REČI

Dvadeset četvrti broj školskog časopisa „Đačko srce“ predstavljen prošlog četvrtka. Posle multimedijalne prezentacije direktorke Ljiljane Stojanović, učenici su se družili sa pesnikom Krstivojem Ilićem, Boškom Živanovićem, bivšim đakom škole, danas pesnikom i profesorom srpske književnosti i svojim drugarom, mladim pesnikom, Nemanjom Đuranovićem
Dvanaest godina unazad u OŠ „Janko Veselinović“ dva puta godišnje izlazi časopis „Đačko srce“. Svoj talenat, kada je u pitanju pisana reč, pokazivale su generacije i generacije đaka, a neki od njih to i dan-danas čine. Tako je na predstavljanju novog broja svoje pesme govorio i bivši đak škole, Boško Živanović. Svoje prve pesničke korake upravo je napravio u ovom školskom časopisu.
- Drago mi je da sam ovde. Danas sam u svojstvu pesnika i bivšeg đaka ove škole. Dok sam bio u školi rado sam čitao „Đačko srce“. Neke od prvih mojih klasičnih dečjih pesmica našle su se u školskim novinama zahvaljujući mom nastavniku Milu Radovanoviću koji je ovde sa nama. Nastavila se tradicija. Posle dugog niza godina ponovo smo tu na istom mestu što mi je izuzetno drago ““ rekao je Boško Živanović.
Redakciju danas čine Gordana Janković, Radmila Matić, Verica Đapanović, Dragoljub Đokić. Oni su mladi, talentovani, puni entuzijazma i ljubavi prema pisanoj reči, prema svom srpskom jeziku, ali i dobri poznavaoci nemačkog i engleskog jezika.
- Mi se bavimo aktuelnim događajima u školi i nekim zanimljivostima van škole. U redakciji je više nas, a dosta drugara piše. Oni šalju tekstove, mi biramo i pravimo ove novine koje dosta govore uopšte o novim stvarima u školi, o đacima, i naravno, o nama samima koji pravimo te novine. Naravno, nastavnik srpskog jezika Mile Radovanović nam pomaže da sve to uklopimo ““ rekla je Verica Đapanović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa