24. novembar 2022.24. nov 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

PROJEKAT „OBRAZOVANjE ZA DIGITALNO DRUŠTVO“

Tehnička škola u Šapcu dobila STEM opremu

Tehnička škola u Šapcu jedna je od osam srednjih škola u Srbiji kojoj je dodeljena STEM oprema, koja je neophodna za nastavne aktivnosti. Ovo je druga godina zaredom kako sprovodimo ovaj konkurs za podršku STEM obrazovanju, kaže Jelena Rakić, projektna menadžerka Fondacije Ana i Vlade Divac
U okviru projekta „Obrazovanje za digitalno društvo“, Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija, u saradnji sa Centrom za promociju nauke, raspisali su konkurs za srednje škole na teritoriji Srbije. U cilju obezbeđivanja kvalitetnog STEM obrazovanja, Tehnička škola u Šapcu dobila je adekvatnu digitalnu opremu.

- Tehnička škola u Šapcu jedna je od osam srednjih škola u Srbiji kojoj je dodeljena STEM oprema, koja je neophodna za nastavne aktivnosti. Ovo je druga godina zaredom kako sprovodimo ovaj konkurs za podršku STEM obrazovanju, kaže Jelena Rakić, projektna menadžerka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Foto: Glas Podrinja


Prema rečima Milana Savića, nastavnika elektro-grupe predmeta u Tehničkoj školi, oprema upotpunjuje nastavna sredstva koja su potrebna u svakodnevnim aktivnostima sa đacima.

- Ova oprema postala je standard za izvođenje nastave na novim smerovima mehatroničara i elektrotehničara računara.

Škola je dobila digitalnu lemilicu, programabilni čip i 3D skener.
To je ključno za praksu, kaže Vuk Trkulja, đak prve godine mehatronike u Tehničkoj školi i dodaje – Ovaj smer je tačno to što sam želeo.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa