(10. maj 2012.)
UBEDLjIVA POBEDA GRUPE GRAĐANA U KOCELjEVI

MATIĆU TREĆI MANDAT

Velika izlaznost na birališta. Na 34 biračka mesta glasalo gotovo 70 odsto od ukupnog broja upisanih birača. Neočekivano izborni prag na lokalnim izborima nisu prešli koalicija DS, SPO, LDP-Milutin Cvejić, DSS Vojislav Koštunica, zatim liste SNS i SRS kao i GG DVERI. U Skupštini opštine skoro 60 odsto mandata osvojila lista dosadašnjeg predsednika opštine Veroljuba Matića
Kako je saopšteno iz Opštinske Izborne komisije, izbori u koceljevačkoj opštini protekli su regularno, bez ikakvih problema. Na biralištima je zabeležena visoka izlaznost. Od 11.986 upisanih birača svoje biračko pravo iskoristilo je 8.285 građana, odnosno 69,12 odsto.
Na izborima za odbornike Skupštine opštine lista GG ““MATIĆ VEROLjUB-VERAN osvojila je najveći broj glasova. Za nju je glasalo 3.498 birača ili 42,22 odsto, što je bilo dovoljno da osvoji čak 18 od ukupno 31. mandata u lokalnom parlamentu.
1.913 građana odnosno 23,31 odsto svoj glas dalo je listi Ivica Dačić-SPS-PUPS-DR VET. MED. SPEC. JANKOVIĆ ČEDOMIR, čime je ova koalicija obezbedila devet odborničkih mesta, dok će tri svoja predstavnika imati i DRAGAN MARKOVIĆ PALMA-JEDINSTVENA SRBIJA-ŽIVOJIN ZARIĆ pošto je za ovu listu glasalo 8,26 odsto ili 684 birača. Sa osvojenih 236 glasova jedan odbornički mandat pripao je i UNIJI ROMA SRBIJE-Zoran Petrović.

Najnoviji broj

20. februar 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa