29. novembar 2012.29. nov 2012.
U KCŠ PREDSTAVLjEN PESNIČKI PRVENAC MARIJE RUVIDIĆ

ZAČARANI VRT DUŠE

„Uzmi jednom moje oči i njima sebe pogledaj. Da li ti je sad jasno zašto, kad sam sa tobom, sumanuto trepćem, gubim vidim...“
Profesionalni sanjar i filozof amater, kako i sama kaže, Šapčanka Marija Ruvidić prošlog četvrtka, 22. novembra, otvorila je vrata svog „Začaranog vrta duše“. Tananim hodnicima srca na romantičarskim krilima uvukla je sve prisutne u svet koji ide van svakodnevice u kojoj je većina izgubila moć da voli i bude voljena.
-Marija boji stihove, život, stvarnost lepotom slike. Naravno da pesnik piše reči ali, pre svega, Marija boji poeziju slikama. Odabrala je pravi način da se odbrani od vremena u kome živimo. Za nju je sve ljubav. I kada je u pitanju njena emocija, i prijateljstvo, ljubav prema bližnjem... Marija nas, zapravo, uči šta je to ljubav, a znamo da vreme u kome živimo nikako nije oslikano ljubavlju ““ rekla je Branka Todorović.
Ova dvadesetosmogodišnjakinja vraća svojom poezijom veru u ljubav, u romantične trenutke, ali i u one kutke naše duše koji su davno ili tek treba da otkriju svu lepotu življenja. Imaginacija u javi i realnost iščekivanja mešaju se u igri reči kojom uranjamo u suštinu njenog poetskog bića.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa