24. decembar 2009.24. dec 2009.
NASTAVLjENI PROTESTI RADNIKA „MINERALNIH ĐUBRIVA“

JOŠ ĆE MORATI I DA PLATE

Višemesečna agonija radnika “Zorke ““ Mineralnih đubriva“, ne samo da se nastavlja, već je iz dana u dan sve izraženija, kako za njih, tako i za one koji su njihovim protestovanjem onemogućeni da rade.
Radnici “Mineralnih đubriva“, od letos, od kada je ova članica Holdinga prodata novosadskoj firmi “Viktorija grupa“, ne prestaju sa protestima. Protekle nedelje prekinuli su desetodnevni štrajk glađu, na nagovor episkopa šabačkog, gospodina Lavrentija, ali ne odustaju od svojih potraživanja. Njima se, bez obračunatih kamata, duguje 360 miliona dinara.
Razočarani, revoltirani i ogorčeni radnici, dane provode u prostorijama firme, tražeći ono što im pripada i ono što su teško zaradili.
Međutim, pregovori sa nadležnima nisu urodili plodom, a svi pokušaji da dođu do onih koji su najodgovorniji za njihove probleme, a to su prema njihovom mišljenju Agencija za privatizaciju i Ministarstvo ekonomije, ostali su samo bezuspešni pokušaji, jer prilikom svakih razgovora odgovornost su prenosili jedni na druge.
Radnici su blokirali sve prilaze “Zorki“ i tako onemogućili rad kolegama iz “Farmakoma“ i “Transporta“. Ovakav njihov potez naišao je na otpor kod onih koji su njihovim protestima onemogućeni da obavljaju svoje poslove, pa je došlo čak i do fizičkog sukoba.
Prema rečima predsednika protesnog odbora, Radosava Jakovljevića, prošle srede je u krug fabrike ušlo oko petnaestak muškaraca, koji su, u nameri da uklone barikade sa koloseka, i fizički nasrnuli na radnike koji traže svoje plate.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa