24. decembar 2009.24. dec 2009.
DVA KOCELjEVAČKA PREDUZEĆA NAGRADILA RPK VALjEVO

SRBIJA POGODNO MESTO ZA PROIZVODNjU

Dobitnik glavne godišnje nagrade za najbolje poslovne i preduzetničke rezultate u 2009. godini na području Mačvanskog i Kolubarskog okruga u kategoriji velikih preduzeća, koju tradicionalno dodeljuje Regionalna privredna komora Valjevo, je firma Rauch Serbia iz Koceljeve.
Zlatno priznanje nedavno je uručeno ovoj kompaniji, jednoj od najuspešnijih u ovom delu Srbije, koja je od male fabrike soka od jabuke postala jedno od najpoznatijih preduzeća za preradu voća.
Kvalitet najpresudniji
Nedavna analiza kontrole kvaliteta sokova pokazala je da su Rauch proizvodi stoprocentno ispravni čime se može pohvaliti samo nekolicina tržišno i marketinški najzastupljenijih proizvođača u Srbiji.
Austrijska kompanija je treća evropska firma po veličini koja se bavi proizvodnjom voćnih sokova i napitaka. U Rauch firmama zaposleno je preko 1.400 radnika a godišnji promet se kreće oko 700 miliona evra.
Kompanija je 2006. godine kupila nekadašnju koceljevačku fabriku “Voćar“ koju je naredne godine kompletno sanirala i ukupno uložila 12 miliona evra. U prvoj fazi su urađene tri proizvodne linije: postrojenje za sokove u pet-ambalaži i dve linije za sokove i voćne napitke u tetra-paku. Prva godina proizvodnje u Koceljevi završena je sa prometom od 20 miliona evra. Tada je proizvedeno 40 miliona gotovih proizvoda i isporučeno 1,6 hiljada kamiona sa robom. Rauchovi proizvodi se prodaju na teritoriji cele Srbije kao i u zemljama regiona. Sigurno zaposlenje na duge staze u Rauch Serbia našlo je 120 radnika.
Kako kažu u ovoj kompaniji za uspešno i konkurentno osvajanje domaćeg tržišta poželjno je proizvoditi u zemlji. Uvoz iz inostranstva je veoma težak zbog visokih carinskih dažbina a iz Srbije na osnovu dogovora sa CEFTA može se izvoziti u zemlje u okruženju bez carine pa je to bilo odlučujuće za izbor naše zemlje kao zemlje proizvodnje...

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa