25. april 2013.25. apr 2013.
IZLOG U SVET

PUTOVANjE, SMISAO ŽIVOTA

U galeriji Međuopštinskog istorijskog arhiva, prošlog petka, ULSŠ je organizovalo prezentaciju na temu „Putovanje kao životno opredeljenje“
U okviru ciklusa predstavljanja poznatih ličnosti iz sveta umetnosti, koje organizuje ULSŠ, Mila i Petar Starčević, koji su proputovali sto trideset sedam zemalja i obišli sve kontinente, govorili su o Islandu, Peruu i Tajlandu.
- Putovanje je za nas smisao života. Mi smo, posle pet godina braka, otišli u Provo zbog posla, u vreme velike krize 60-ih godina. Tamo sam videla oglas za put u klasičnu Italiju i na moju inicijativu, otišli smo. Bilo je to naše prvo putovanje, inicijalna kapisla, posle koje smo obišli klasičnu Grčku, Egipat, Španiju... Zanimale su nas stare civilizacije. Za ovih četrdeset godina, štedeli smo i sve davali na putovanje. U jeseni života, prepuni smo toga što bismo imali da damo, imamo riznicu u sebi, pored podataka i impresija i - lepih, životnih priča. Inače, putovanja za mene predstavljaju dve radosti ““ odlazak u nepoznato, tajno, neotkriveno i radost povratka u moj grad u kome se osećam najsigurnije, kaže Mila Starčević i poverava nam da je sledeća destinacija ““ Irska.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa