30. maj 2013.30. maj 2013.
UKRAŠAVANjE MOTORA

UMETNOST NA DVA TOČKA

Dvadesetpetogodišnji Šapčanin Marko Jovanović bavi se servisiranjem motora i njihovim ukrašavanjem. Kaže da u Srbiji to radi još desetak ljudi, a na teritoriji grada trenutno niko drugi.
-Ideja mi se javila zbog ličnih potreba. Želeo sam da na svom motoru imam nešto unikatno. Kasnije su se javljali i drugi.
Marko navodi da kablovska televizija i Diskaveri snose najviše zasluga za to kako je naučio ovaj posao. Kasnije je pretraživao internet, stručnu literaturu, časopise, a podučavao se i u inostranstvu.
-Postoje posebne boje na kojima se rade ukrasi. Za nešto su potrebni šabloni, dok se određene stvari rade slobodnom rukom. Najlakše je kada ljudi dođu sa konkretnom idejom šta žele, mada je takvih malo. Ja im pomažem davanjem saveta, gledamo slike na internetu.
Kaže da posla ima sve više, ali da Šapčana dolazi najmanje. Objašnjava da motociklisti u ovoj kraju svoje mašine ne zadržavaju dugo, voze ih godinu, dve a onda ih prodaju.
-Imam stalne mušterije iz Beograda, ali sarađujem i sa nekoliko servisa iz Beča i Ciriha. Upoznao sam neke ljude koji su radili motore za sebe, a onda su mi pomogli da stupim u kontakt sa tim servisima.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa