30. maj 2013.30. maj 2013.
U GALERIJI KCŠ OTVORENA

PROLEĆNA IZLOŽBA ULSŠ

Slike, skulpture, crteži, grafike, fotografije, ilustracije, keramika, nakit mogli su se videti u ponedeljak, 27. maja, na otvaranju tradicionalne prolećne izložbe članova Udruženja likovnih stvaralaca Šapca. Ispričana jezikom umetnosti kroz različitu tematiku i tehniku dela nude posmatraču osećanja pretočena u stvarnost koja se ne vidi ali oseti.
Selektor izložbe, Ivanka Trifunović, istoričar umetnosti, od šezdeset jednog prispelog rada izabrala je četrdeset tri. Prilikom odabira vodila se, kako je i sama istakla, samo jednom idejom i to da pronađe svoju umetničku crtu kako bi bila dovoljno visoka i vredna da bi mogla da proučava tuđi rad.
-Poštujući, pre svega, zanat i veštinu stvaranja, a potom motiv i priču koju nama ostavlja autor, tu toplinu koju on daje kroz materijal u kome se izražava i angažovanost koju ispoljava izborom teme, kritičkim, prijatnim ili neprijatnim, ali svakodnevnim, našim. Kad to uspem da prepoznam onda znam da sam ispoštovala osobu koja je rešila da svoja najdublja unutrašnja osećanja ispolji i prikaže javnosti. Ovi autori na izložbi to su uspeli. Ono što je najinteresantnije je sama činjenica da je u našem gradu veoma razvijen likovni život. Umetnici koji ovde stvaraju trude se da oplemene našu svakodnevnicu i naš rad svojim lepim delima. Drugi segment koji je veoma bitan čini mi se da mi imamo taj vizuelni kontakt sa delom gotovo svakodnevno. Gospodin Peladić se svojim Udruženjem trudi se da proprati sve savremene tokove u umetnosti danas u životu grada što je, takođe, po mome mišljenju izuzetno važno ““ rekla je Ivanka Trifunović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa