30. maj 2013.30. maj 2013.
PARAPLEGIČARI MAČVANSKOG OKRUGA

EVROPSKA SARADNjA

Kreativnu radionicu Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga Šabac, prošlog petka posetio župan Dornave Rajko Janžekovič. U najavi projekat međunarodne saradnje
Na daleko poznati po svom viđenju venecijanskih maski, kreativnost su potom pokazali i na oslikanim odevnim predmetima, dok su trenutno okupirani pravljenjem suvenira inspirisanim starim Šapcem. Reč je o članovima Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga koji se redovno okupljaju pod okriljem kreativne radionice.
- Pre četiri godine krenuli smo sa izradom venecijanskih maski. Da smo na dobrom putu pokazalo je priznanje koje smo dobili za naš rad. Sada smo skoncentrisani na suvenire, dekupaž. Radimo nekih mesec dana, i planiramo da ih plasiramo preko gradske Turističke organizacije, a sva dobijena sredstva bi uložili u nabavku vozila za prevoz naših članova ““ rekla je ispred ove kreativne radionice Slavica Janković.
Veliki problem predstavlja upravo nedostatak adekvatnog vozila. Po rečima Raduška Jankovića, jedan deo novca mogao bi biti obezbeđen prilikom aukcije slika koje je Udruženju poklonila Milojka Kovačević, i radova pripadnica grupe “Klub 10“, ali i posredstvom međunarodne saradnje sa Slovenijom.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa