19. decembar 2013.19. dec 2013.
U HRAMU KULTURE

PREDSTAVA O NjEGOŠU

U godini u kojoj obeležavamo 200 godina od rođenja Njegoša, o kome se glasno ćuti, polaznici radionice za mlade Biblioteke šabačke, progovorili su predstavom „Ja, čovjek“. Ovi mladi ljudi su poslednjih nekoliko meseci, svoje slobodno vreme provodili čitajući i istražujući život i delo Petra Petrovića Njegoša, jednog od najvećih srpskih pesnika, što je rezultiralo izvanrednom predstavom. Scenario su potpisali Dušan Simić i Marko Mozetić, a režiju Kristina Arsenović i Aleksandra Erdevički, zaposlene u Biblioteci koje, očigledno, uživaju u radu sa mladim ljudima.
- Zadovoljstvo je utoliko veće što su svi saradnici mladi, što su pronašli inspiraciju i podsticaj da govore o Njegošu, prouče njegovo delo, nauče ga i igraju, izjavila je Sonja Bokun Đinić, direktorka Biblioteke.
U predstavi igraju Dušan Simić, Nikola Đukić, Milica Mijatović, Filip Hušidić, Strahinja Blagojević, Nataša Pantelić i Filip Rajković.
- Moja uloga đevojke nije preterano zahtevna, ali sam uživala u radu sa svojim prijateljima. Predstava je prošla sjajno, što smo i očekivali. Nadamo se da će biti još izvođena, jer je veoma bitna ne samo za edukaciju mladih, nego i odraslih, kaže Nataša Pantelić, polaznica radionice.
Posle „Knjigoždera“, prvog sajta za mlade i rezultata koje su polaznici radionica ostvarili na raznim takmičenjima ove godine, predstava „Ja, čovjek“ je uspešna završnica.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa