29. januar 2015.29. jan 2015.
PREDSTAVNICI GRADA RIJEKA U POSETI

DOBRA ISKUSTVA

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, sa saradnicima, priredio je prošlog ponedeljka u Gradskoj kući prijem za Marka Filipovića, zamenika gradonačelnika Rijeke, i Verenu Lesas Turak, v.d. pročelnice Ureda grada Rijeke. Teme razgovora bile su: zajednička realizacija projekata koje finansira EU, moguća saradnja na ekonomskom i kulturnom planu i nastavak saradnje u oblastima informatičkih servisa za građane i javnog gradskog prevoza.
- Mi smo krajem prošle godine bili njihovi gosti, kako bi uspostavili saradnju sa gradonačelnikom Rijeke u cilju razmene dobrih iskustava koje Grad Rijeka ima u organizaciji gradskih poslova. Naša namera je da neke od tih iskustava i primenimo, naročito u oblastima objedinjene naplate i javnog gradskog prevoza. Grad Rijeka je dosta napredovao u realizaciji ovih projekata, a mi rado usvajamo iskustva zemalja koje su članice Evropske unije, rekao je, između ostalog, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Zamenik gradonačelnika Rijeke okarakterisao je uzvratnom posetom koja obećava, imajući u vidu da Rijeka i Šabac imaju približan broj stanovnika i slične zahteve.
Verujem da će naša iskustva upravljanja gradom biti od koristi Gradskoj upravi grada Šapca. Rijeka je treći put za redom proglašena za najtransparentniji grad u Hrvatskoj, što je za nas motivišuće, a za druge ohrabrujuće da slede primere naše dobre prakse, naglasio je zamenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa