29. januar 2015.29. jan 2015.
OPŠTINA VLADIMIRCI: UREĐENA SREDNjA ŠKOLA

UMIVENA POSAVOTAMNAVSKA

U srednjoj Posavotamnavskoj školi dolazak novog vršioca dužnosti direktora Milana Isailovića bio je zvono za novi čas, uslovno rečeno. Komercijalni direktor u Beogradskoj pekarskoj industriji stigao je u zavičaj rešen da iz korena promeni pristup školi koja ima 750 učenika i čini korake od sedam milja, tvrde svi u varoši.
- Školski raspust smo iskoristili da uredimo školu i to skoro generalno. Kao prvo svaki razred ima svoju učionicu koja je uređena sa novim vratima i svaka šteta ide na račun učenika pošto se učionice zaljučavaju. Okrečeni su i hodnici i koliko god da je vremena prošlo sve je pod konac što nas uz video nadzor ispunjava ubeđenjem da smo učinili pravi korak, tvrdi v.d. direktor Posavotamnavske srednje škole i pojašnjava.
- Krečenje su uradili pomoćni radnici ritmom od jutra do sutra i utrošeno je samo 48.000 dinara za materijal a zna se da je urađeno 2.070 metara kvadratnih i da je cena tržišna evro po kvadratu ušteda je priznaćete značajna. U vreme raspusta opet ponavljam pa su i učenici došli u umiveni radni prostor, dodaje Isailović.
I tu nije kraj urađenog što izaziva silne komentare u varošici i među učenicima.
- Uzeli smo 173 ploče i zamenili na stolovima, zamenili 108 stolica, a zamenili smo i 43 vrata pa je eto sve novo i netaknuto što me raduje, kao i odnos učenika u slučaju štete, ponosan je v.d. direktor.
I prostor, mokrog čvora je doveden u optimalni red što je bilo neophodno, pa tako imamo školu koja tvrde oni koji je vide umiveno liči na velike gradske škole, a mi ćemo i nadalje u nove poslove poput proširenja video nadzora i kompletiranja priče o ozvučenju, a sve za polaznike škole koji zavređuju ovakav tretman. Novine jesu velike ali sam zadovoljan kako su prihvaćene, zaključuje Isailović koji mami poštovanje na svakom koraku.
U dane kada se o školi priča drugim tonovima na nivou države, eto primera kako se može uz silan rad do pravih rezultata. U umivenoj Posavotamnavskoj srednjoj školi.
Bili smo svedoci, kada učenici donose novac za slomljenu bravu bez reči. Odnos prema kvarovima i šteti koje za sada skoro da nema je prihvaćen bez pogovora, u školi koja na hodnicima u vreme časova nema nijednog učenika. Primer da se u svojoj kući mora domaćinski.
Nije v.d. direktor propustio priliku da pohvali one koji su radili. Svi su shvatili značaj poteza koji jesu bili veliki posao, ali dali su i rezultat za poštovanje. Kako reče Isailović da svima bude i lepše i bogatije u svakodnevici koju dele.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa