Инфо

Берза

 • aero 1.110 ▲ 0,54%
 • dinnpb 3.300 ▲ 5,50%
 • fito 2.700 ⚫ 0,00%
 • jgelm 2.977 ⚫ 0,00%
 • kmbn 2.177 ▲ 0,79%
 • lsta 444 ▲ 0,91%
 • mtlc 2.010 ▲ 1,52%
 • niis 689 ▲ 0,58%
 • rso1488 119,75 ▲ 0,73%
 • tgas 10.802 ▲ 1,37%
 • vbse 1.000 ▼ -15,68%
(29. јануар 2015.)
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: УРЕЂЕНА СРЕДЊА ШКОЛА

УМИВЕНА ПОСАВОТАМНАВСКА

У средњој Посавотамнавској школи долазак новог вршиоца дужности директора Милана Исаиловића био је звоно за нови час, условно речено. Комерцијални директор у Београдској пекарској индустрији стигао је у завичај решен да из корена промени приступ школи која има 750 ученика и чини кораке од седам миља, тврде сви у вароши.
- Школски распуст смо искористили да уредимо школу и то скоро генерално. Као прво сваки разред има своју учионицу која је уређена са новим вратима и свака штета иде на рачун ученика пошто се учионице заључавају. Окречени су и ходници и колико год да је времена прошло све је под конац што нас уз видео надзор испуњава убеђењем да смо учинили прави корак, тврди в.д. директор Посавотамнавске средње школе и појашњава.
- Кречење су урадили помоћни радници ритмом од јутра до сутра и утрошено је само 48.000 динара за материјал а зна се да је урађено 2.070 метара квадратних и да је цена тржишна евро по квадрату уштеда је признаћете значајна. У време распуста опет понављам па су и ученици дошли у умивени радни простор, додаје Исаиловић.
И ту није крај урађеног што изазива силне коментаре у варошици и међу ученицима.
- Узели смо 173 плоче и заменили на столовима, заменили 108 столица, а заменили смо и 43 врата па је ето све ново и нетакнуто што ме радује, као и однос ученика у случају штете, поносан је в.д. директор.
И простор, мокрог чвора је доведен у оптимални ред што је било неопходно, па тако имамо школу која тврде они који је виде умивено личи на велике градске школе, а ми ћемо и надаље у нове послове попут проширења видео надзора и комплетирања приче о озвучењу, а све за полазнике школе који завређују овакав третман. Новине јесу велике али сам задовољан како су прихваћене, закључује Исаиловић који мами поштовање на сваком кораку.
У дане када се о школи прича другим тоновима на нивоу државе, ето примера како се може уз силан рад до правих резултата. У умивеној Посавотамнавској средњој школи.
Били смо сведоци, када ученици доносе новац за сломљену браву без речи. Однос према кваровима и штети које за сада скоро да нема је прихваћен без поговора, у школи која на ходницима у време часова нема ниједног ученика. Пример да се у својој кући мора домаћински.
Није в.д. директор пропустио прилику да похвали оне који су радили. Сви су схватили значај потеза који јесу били велики посао, али дали су и резултат за поштовање. Како рече Исаиловић да свима буде и лепше и богатије у свакодневици коју деле.
С.К.

Најновији број

10. јануар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa