19. februar 2015.19. feb 2015.
UPIS U VOJNU GIMNAZIJU I AKADEMIJU

KONKURS OTVOREN DO KRAJA MARTA

Konkursi za prijem učenika i kadeta u vojne škole otvoreni su prošle nedelje i trajaće do 31. marta 2015. godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
U Vojnu gimnaziju biće primljeno 90 učenika, u Vojnu akademiju 99 kadeta, dok će na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije biti primljeno 25 kadeta. Mladići i devojke koji žele da konkurišu za upis u vojne škole treba da podnesu prijavu u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, a uz prijavu potrebno je priložiti neophodnu dokumentaciju.
Vojna akademija i Vojna gimnazija će za vreme trajanja konkursa svake subote organizovati akciju „Otvorena vrata“ kada će svi zainteresovani moći da posete ove škole i neposredno se upoznaju sa njihovim kapacitetima i mogućnostima, a zaposleni će im pružiti sve potrebne informacije u vezi sa konkursom i uslovima života i rada. Za vreme školovanja učenicima i kadetima obezbeđeni su besplatan smeštaj i ishrana u internatima Vojne akademije i Vojne gimnazije, kao i celokupna nastavna literatura, kapaciteti Sportskog centra, biblioteke i internet centra.
Po završetku školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje koje je propisano akreditovanim studijskim programima, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. Nakon uspešno završenog školovanja u Vojnoj akademiji i na Medicinskom fakultetu VMA kadeti se primaju u profesionalnu vojnu službu i proizvode u čin potporučnika odgovarajućeg roda, odnosno službe.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa