12. mart 2015.12. mar 2015.
POVODOM DANA ŽENA U BIBLIOTECI “JANKO VESELINOVIĆ“

HRANLjIVO KNjIŽEVNO VEČE

Povodom Osmog marta u biblioteci koceljevačkoj je priređen književni susret sa Vanjom Bulićem. Čitaonica je bila premala da primi sve poštovaoce lika i dela ovog novinara i pisca, a druženju sa njim je prethodila sada već tradicionalna izložba pita i kolača u holu ove ustanove. Stoga je pisac u posveti Biblioteci zapisao:“ Divno sećanje na jedino hranljivo književno veče u mom životu“.
Prisutni su te večeri imali priliku da pogledaju i slike i predmete od stakla sa Likovne kolonije umetnika zavičajaca.
- Veoma mi je drago što je odziv pekara i poslastičara iz Koceljeve kao i domaćica bio veliki i što uspevamo da u kontinuitetu organizujemo ovu izložbu. Tradicionalnu izložbu “Vez, goblen, čipka“, koja se već 45 godina organizuje u biblioteci, smo ove godine premestili u vreme trajanja Festivala zimnice, a osmomartovski program smo popunili književnim susretom sa piscem Vanjom Bulićem - rekla je organizator programa Bosiljka Pavlović.
Izložba pita i kolača je po prvi put imala i humanitarni karakter. Naime, od izložbenih proizvoda napravljeni su paketi koji su distribuirani korisnicima Centra za socijalni rad.
- Verujemo da će ovo preraste u tradiciju i želimo da biblioteka bude društveno-koristan i socijalno-odgovoran član zajednice - napomenula je Pavlović.
V.B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa