12. mart 2015.12. mar 2015.
U KANCELARIJI ZA MLADE GRADA ŠAPCA PREDSTAVLjEN NOVI PROJEKAT

DEČJI HOR „MLADIŠA“

Želeći da grad Šabac napokon dobije i svoj dečji hor Kancelarija za mlade pokrenula je novi projekat. Tako će već od subote, 21. marta, sva deca uzrasta od četiri do petnaest godina moći da se pevački okušaju na audiciji za Dečji hor „Mladiša“ od 17 časova u Kancelariji za mlade u Kulturnom centru.
-Ideja nam je bila da mlade talente, koji žele da se bave pevanjem u horu, privučemo što više u našu malu zajednicu mladih, a da to, pre svega, bude besplatno za naše klince. Želimo da im pomognemo u gajenju talenta i da ih što više podstaknemo da ni u kom slučaju ne odustaju od svojih snova i onoga što vole. Takođe, želimo da formiramo i jedan Dečji gradski hor koji će moći da prati sve manifestacije koje se održavaju u našem gradu i to ne samo za potrebe Kancelarije za mlade ili Kulturnog centra nego i za ostala udruženja i grupe koje se bave i rade sa mladima ““ rekla je Naila Mehmedović, direktorka Kancelarije za mlade, na konferenciji za medije u ponedeljak.
Na repertoaru hora pored dečje i klasične muzike, naći će se i filmska, starogradska i zabavna muzika. Razlog više da se svi zainteresovani pridruže horu u kome će imati priliku da i sami biraju kompozicije koje im se sviđaju.
-Cilj osnivanja hora je prvenstveno da se sva deca od četiri do petnaest godina što više obuhvate aktivnim i pasivnim muzičkim obrazovanjem i da svoje slobodno vreme provedu na što lepši način uz muziku i druženje. Probe će se održavati dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, sa početkom od 19.30 časova, a u trajanju od četrdeset pet minuta. Na subotnjoj audiciji svi kandidati će biti saslušani. Obratiće se pažnja na ritam, muzički sluh i muzičku memoriju. Nema potrebe za bilo kakvim pripremanjem. Dovoljno je da dođu raspoloženi i spremni na lepo druženje. Oni koji ne budu mogli da dođu u subotu dobiće drugu šansu posle prve probe u utorak, 24. marta ““ dodala je muzički pedagog Suzana Gajić, koordinator projekta i budući horovođa.
Prijave za audiciju mogu se obaviti u Kancelariji za mlade ili putem poziva na brojeve telefona 064/ 55 ““ 36 ““ 132 i 015/ 314 ““ 031 do petka.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa