12. mart 2015.12. mar 2015.
U SUSRET NOVOJ SEZONI

BOGAT PROGRAM ZA LjUBITELjE TRKA

Šabački „Džokej klub“ , sa vlasnicima, odgajivačima i trenerima usvajanjem predloženih takmičarskih propozicija zvanično je, započeo u novu konjičku sezonu koja će startovati za mesec dana. Šabački ljubitelji konjičkog sporta imaće priliku da uživaju u svom omiljenom sportu 12 takmičarskih dana. Sezona i ove godine, počeće tradicionalno na Uskrs.
Šabačke konjičke svečanosti ““ biće održane 25. i 26. jula. Uz redovna konjička nadmetanja program će imati i nove sadržaje u ta dva takmičarska dana. Inače, najvećai događaj sezone sigurno je, Kup „Memorijal kralja Aleksandra “ a to nadmetanje biće u okviru Svečanosti. Grup jedan takmičenje, trka „Grada Šapca“ biće održana 21. septembra, naglasio je Aleksandar Dragojević, predsednik kluba u Šapcu. Uz pomenute trke, šabačka publika moći će da uživa i Grup dva, Listed, kategorisanim i handikap takmičenjima a biće ih više od pedeset kako je doneto propozicijama.
Beograd je, u svom kalendaru planirao isto dvanaest dana i to u periodu od devetnaestog aprila do osamnaestog oktobra. Kalendar bi trebao biti validan ako uprava na najstarijem sportskom objektu Beogradu i Srbiji pronađe finansijske izvore i izađe iz takmičarskog sivila u kom je već dve godine.
A kako tradicija nalaže, konjička sezona u Mačvi , počeće petog aprila. Mačvani, već godinama otvaraju kapije svog Hipodroma istog dana. Cveti su dan, kada je u Mačvi proleće ali i konjička nadmetanja počinju tog dana pred veliki hrišćanski praznik Uskrs, kada se na Hipodromu u Bogatiću, okupi više hiljada posetilaca ističe Ljubinko Jevtić, dugogodišnji komentator trka na kultnom sastajalištu zaljubljenika u konje i konjička takmičenja.

B.Popadić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa