12. mart 2015.12. mar 2015.
PRIZNANjE ZA ŠABAČKOG SPORTISTU U NEMAČKOJ

REZULTATI NE POZNAJU GRANICE

Šapčanin Miloš Stanković, igrač-trener nemačkog košarkaškog kluba „TSG Njesterstede“ proglašen je za najboljeg sportistu okruga Amerland, u nemačkoj pokrajini Donja Saksonija
Talenat, rad i uspeh ne poznaju granice, jezičke barijere, nacionalnu i versku pripadnost. Potvrde tog aksioma najčešće stižu iz država razvijenog sveta, a laureati su često, poreklom, sa naših prostora. Poslednji primer u nizu je i priznanje koje je Miloš Stanković, rođeni Šapčanin dobio u Donjoj Saksoniji. Miloš je postao prvi „stranac“ koji je izabran za sportistu godine okruga Amerland, po izboru regionalnog lista „Nord Njest Zeitunga“. Prve košarkaške korake 26-godišnjak je napravio u OKK „Šabac“, pod nadzorom trenera Predraga Mušickog, a želja za napredovanjem ga je potom, preko Beograda, odvela u Nemačku.
- U OKK „Šabac“ trenirao sam do 2005. godine. Potom sam prešao u KK „Superfund“ gde sam igrao godinu dana. Za vreme mog boravka u Beogradu dobre igre prepoznao je trener Srđan Klarić, koji mi je predložio odlazak u Nemačku, u „ENjE Baskets Oldenburg“. Tu sam odigrao jednu sezonu prve juniorske lige Nemačke odakle prelazim u prvi tim „TSG Njesterstede“ koji igra Regionalnu ligu. Njesterstede je mali grad na severozapadu Nemačke, u Donjoj Saksoniji. Pre pet godina prihvatio sam ponudu rukovodstva kluba da postanem trener ekipe, a da istovremeno i nastavim da igram. Trenutno treniram pionirsku, kadetsku, juniorsku i seniorsku ekipu, gde sam i dalje aktivan i kao igrač. U prethodne četiri godine beležili smo zavidne rezultate, kako sa mlađim kategorijama, tako i sa prvim timom. Potvrda dobrih rezultata je došla kroz nominovanje za sportistu godine, okruga Amerland, od strane regionalnog dnevnog lista „Nord Njest Zeitunga“. Čitaoci su glasali i u konkurenciji pet sportista iz različitih sportova sam odneo pobedu. Na moje veliko zadovoljstvo postao sam sportista godine Amerlanda za 2014. godinu. Ova manifestacija se organizuje 17-ti put zaredom i prvi put se dogodilo da je neko „sa strane“™“™ dobio ovu nagradu. Ovo je ogromno priznanje za klub i mene, i još jedan dokaz da se moj rad prepoznao u stranoj zemlji. Takođe, ovo veliko priznanje je obaveza da i dalje dajem maksimum na svakom treningu kako bi klub i dalje napredovao i beležio dobre rezultate, kaže Miloš Stanković.
Višegodišnji ugovor obavezuje Stankovića na još predaniji rad. Zajednički cilj mladog trenera i rukovodstva tima je da u predstojećem periodu klub iz regionalne lige uvedu u viši rang takmičenja.

M.Maksimović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa