26. mart 2015.26. mar 2015.
OKRUŽNO TAKMIČENjE IZ MATEMATIKE

USPEŠNI „NIKOLAJEVCI“

Okružno takmičenje iz matematike, održano prošle subote u OŠ „Majur“ u Majuru, pokazalo je visoko znanje šabačkih osnovaca kada je u pitanju ovaj predmet. Tako se na Republičko takmičenje plasirao šezdeset jedan učenik iz Šapca i njih dvanaest iz škola u okrugu. Od ukupno sedamdeset tri mesta učenicima OŠ „Nikolaj Velimirović“ pripalo je trideset dva. O kvalitetnom radu učitelja Slavice Višnjić, Zorice Petrović, Biljane Gmizić, nastavnika matematike Danice Isailović, Mioljuba Isailovića, Vladimira Mihailovića, Mirjane Obradović, i usvojenom znanju učenika svedoči i podatak da su u svim razredima, od četvrtog do osmog, „Nikolajevci“ imali osvojena prva mesta.
Među četvrtacima najbolje su bile Mina Stanišić i Lenka Rosić sa osvojenih sto poena, Jelena Šušić sa 98 i Nikolina Popadić sa 96. Drugo mesto zauzeli su Jana Mićić i Stevan Marinković, dok su Filip Ivanišević, Marta Jovičić, Jovana Petronijević, Igor Jovanović, Anja Radović i Miloš Stepanović bili treći. Kod petaka Marija Novaković i Marija Savić zauzele su prvo mesto sa sto poena, a Dušan Beguš sa devedeset. Iva Mijailović bila je druga, a Natalija Tošić, Ana Bojić, Nemanja Kostić i Nevena Ličanin treći. Učenica šestog razreda Maša Đurić bila je prva sa osvojenih sedamdeset bodova. Milica Mirković, Anja Petrović i Matija Novaković zauzeli su drugo mesto, dok su Luka Popović, Matija Popović i Joakim Radojević bili treći. Sa osvojenih sto poena sedmak Dušan Mišković bio je prvi, a Nikola Savić treći. Osmaci su ovoga puta imali jedno prvo i dva treća mesta. Najbolji je bio Aleksandar Stanojčić sa osvojenih 95 bodova. Bojan Vasić i Marija Đorđević bili su treći.
-Škola je ponosna na dosadašnji uspeh učenika i nastavnika. U prilog tom ide činjenica da su na okružnim takmičenjima u ovom periodu osvojili sedamdeset jedno mesto. Nadamo se da će se dobro pokazati i na predstojećim republičkim takmičenjima ““ rekla je direktorka Vesna Živanović.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa