2. april 2015.2. apr 2015.
SMOTRA DEČJEG FOLKLORA

LAZAREVDAN 2015

Smotra dečjeg folklora „Lazarevdan 2015“ održana je 4. 4. u Krupnju pod pokroviteljstvom opštine. Organizatori manifestacije MZ Brštica, Biblioteka „Politika“, Turistička organizacija opštine Krupanj i Kancelarija za mlade bili su primorani da zbog nepovoljnih vremenskih uslova promene mesto održavanja smotre.
Ove godine smotra je umesto muzejskog kompleksa na Stolicama održana u Domu kulture. Manifestacija je počela u petak 3.4. izvođenjem pozorišne predstave „Profesionalac“ amaterskog pozorišta „Aleksa Joković“ iz Ljubovije.
U subotu 4.4. manifestacija je nastavljena u 10 časova u etno kući „Cvetinović“ nastupom najmlađih članova kulturno umetničkog društva „Mića Tadić“ iz Krupnja.
Članovi svih kulturno umetničkih društava su učestvovali u defileu kroz centar grada i predstavili se sa po jednom koreografijom.
Manifestacija je u 13 časova nastavljena u Domu kulture gde je osim nastupa kulturno umetničkih društava iz Lajkovca, Mionice, Ljiga, Bele Crkve, Zavlake i KUD “Mića Tadić“ iz Krupnja održano i takmičenje recitatora i pevača. Najbolji recitatori su Sara Marinković, Milica Matić i Dušica Nikolić, dok su u pevanju prvo mesto zauzele Marija Popović i Jelena Lukić, drugo mesto je pripalo Gajić Aleksandru, a treća je Andrea Alimanović.
Manifestacija je završena igranjem narodnog kola gde su najbolji bili Mladen Sredojević i Jelena Lukić koji su osvojili putovanje u Veneciju. Sponzor putovanja je CLOCK TRAVEL iz Niša.
Manifestaciju su pomogli Voda Tronoša, Gajić 95. Teokomerc, Karika, pekara “Minjac“ podrum pića „SAM“,“PODGORKA“ Osečina i mnogi drugi.
Organizatori se nadaju da će naredne godine biti bolji vremenski uslovi i još više učesnika.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa