2. april 2015.2. apr 2015.
NIKOLINA MIRKOVIĆ, UČENICA „NATINE“ ŠKOLE

FINALISTA „HIPO“ TAKMIČENjA

Kada je 14. marta OŠ „Nata Jeličić“ bila po drugi put jedan od domaćina Međunarodnog takmičenja iz stranih jezika „Hippo competition“ niko nije ni slutio da će uskoro imati i finalistu. Učenica Nikolina Mirković uspela je da se plasira u finale tako da će svoje znanje iz engleskog jezika pokazati od devetog do desetog maja u Italiji.
- Najveće zadovoljstvo nam je što je takmičenje privuklo veliki broj učenika koji upravo preko „Hippo“ takmičenja mogu da se upoznaju sa konceptom polaganja međunarodno priznatih ispita iz engleskog jezika. Sa ponosom želim da dodam da je učenica naše škole, Nikolina Mirković, jedna od 67 finalista ovog takmičenja. Uspela je da se izbori sa 10.871 kandidatom ““ rekla je prof. engleskog jezika Violeta Simić.
Inače, takmičenje je otvoreno za sve učenike od deset do devetnaest godina, s tim što je „Natina“ škola licencirani domaćin za uzrast od deset do četrnaest godina. Učešće na ovom takmičenju uzeli su učenici iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bugarske i Italije i to u pet kategorija: HIPPO 1 ““ V osnovne i mlađi, HIPPO 2 (A1) ““ VI osnove i mlađi, HIPPO 3 (A2) - VII, VIII osnovne i mlađi, HIPPO 4 (B1) I , II srednje, HIPPO 5 (B2) III , IV srednje škole. Učenici koji žele da učestvuju i naredne godine mogu se prijaviti samostalno ili preko škole koju pohađaju.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa