2. april 2015.2. apr 2015.
NARODNI POSLANIK DR ALEKSANDAR PERANOVIĆ

FOKUS NA PROBLEMIMA SVIH GRAĐANA

Da li ste zadovoljni svojim radom u Skupštini Republike Srbije i na koji način zastupate interese građana Šapca?
-Moj posao je da u Skupštini zastupam sve građane Srbije, pa tako i građane Šapca, kako aktivno na sednicama Skupštine, tako i kroz rad u odborima čiji sam član. Pre svega mislim na oblast rada, zapošljavanja i socijalne politike, jer smatram da je nezaposlenost jedan od gorućih problema u našoj zemlji. Cilj Srpske naopredne stranke da se stvori što više novih radnih mesta u celoj zemlji. Tu je naravno i borba protiv siromaštva. Dajem svoj doprinos i radu skupštinskog Odbora za Srbe u regionu i dijaspori. Smatram da je veza dijaspore sa maticom od velikog značaja. Aktivan sam i u Odboru za zdravlje i porodicu.
Kao poslanik iz Šapca trudim se da u prvi plan iznesem probleme žitelja ovog kraja, pre svega poljoprivrednih proizvođača. Potrebno je da Mačvanski region konačno dobije pravu i realnu strategiju razvoje poljoprivrede. Mislim da Šabac zaslužuje da postane povoljan ambijent za investicije i pokretanje privrede.
Vi ste predsednik Parlamentarne grupe za prijateljstvo sa Ukrajinom. Koji je Vaš stav po pitanju krize u toj Zemlji?
-U potpunosti podržavam nedavno sklopljeni Sporazum o prekidu vatre i neprijateljstava sukobljenih strana u Ukrajini. Iskreno se zalažem za rešavanje postojećeg konflikta mirnim sredstvima i to kroz razgovor i dijalog obe sukobljene strane. Smatram da samo na taj način, Ukrajina može da izađe iz trenutne krize i pronađe prihvatljivo i održivo rešenje koje bi stavilo tačku na dalje sukobe.
Na kraju bih i naglasio da Republika Srbija i ja lično, u potpunosti poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine. Razumemo patnju ukrajinskog naroda i iskreno se nadamo što skorijem uspostavljanju mira.
Da li smatrate da postoji način da se poboljša situacija u zdravstvu?
-Smatram da je situacija u zdravstvu počela da se popravlja na svim nivoima zdravstvene zaštite. Tome u prilog idu brojni zakoni doneti u oblasti zdravstva. Jedna od najbitnijih stvari je što se počelo sa ulaganjem u mlade doktore kroz ukidanje obaveznog roka od dve gode radnog staža za specijalizacije i uvođenje volonterskih specijalizacija. Aktivno se radi tome da primarna zdravstvena zaštita bude još dostupnija svima. Lekarska profesija je u prethodnom periodu ponižena i nophodno je vratiti joj ugled. Pacijenti moraju imati poverenja, kako u svoje doktore tako i u čitav sistem.
Očekujete li lokalne izbore do kraja godine?
-Pred nama je manje od godinu dana do redovnih lokalnih izbora. Ne bi bilo iznenađenje ni da se oni dese do kraja ove godine. Lokalna vladajuća koalicija na sve moguće načine pokušava da se održi do kraja mandata. Kako već odavno rade isključivo u svom interesu, za građane Šapca bi bilo najbolje da do izbora dođe što pre. Srpska napredna stranka će ih, u svakom slučaju, spremno dočekati i preuzeti brigu o gradu.
Poželeo bih srećne predstojeće uskršnje praznike svim pravoslavnim vernicima.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa