2. april 2015.2. apr 2015.
Uspešan dijalog privrednika i grada Šapca

KREIRANjE SLIKE GRADA


Treća sednica Saveta za praćenje privrednih kretanja na području centra Šabac održana je prošlog petka u Hotelu „Sloboda“. Članovima Saveta predstavljen je izveštaj o aktivnostima između dve sednice, Lokalni akcioni plan zapošljavanja u Šapcu, uporedni pregled cena komunalnih usluga na području Valjeva i Projekat „Sava park“ koji potpisuje šabačka firma „SET“.
Dragana Milosavljević, šef Odseka za dečju, socijalnu i zdravstvenu zaštitu Gradske uprave grada Šapca, podsetila je da je Lokalni akcioni plan zapošljavanja, usvojen na poslednjoj sednici Skupštine grada Šapca, usklađen sa Nacionalnim planom zapošljavanja za 2015. godiinu. Kako je istakla, dokument pruža mogućnost Gradskoj upravi da konkuriše kod Nacionalne službe za zapošljavanje i dobije sredstva za zajedničku realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja.
- Grad Šabac je akcionim planom predvideo četiri mere aktivne politike zapošljavanja. Prva je podsticaj mera zapošljavanja žena starijih od 58 godina i muškaraca starijih od 60 godina, koju Grad Šabac realizuje samostalno, iz svojih sredstava, a za to je opredeljeno 15 miliona dinara. Na ovaj način će u 2015. godini 100 lica biti radno angažovano. Tri preostale mere za koje smo konkurisali su: javni radovi, stručna praksa kod privatnog poslodavca i subvencije za samozapošljavanje. Za ove tri mere Grad je obezbedio blizu 5 miliona dinara, a tražena sredstva od Nacionalne službe su nešto više od 4,7 miliona dinara. Kroz ove tri mere može biti angažovano 53 lica, rekla je Dragana Milosavljević.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović naveo je da je Šabac ušao u sertifikaciju grada kao povoljnog privrednog okruženja i da je zato bilo potrebno da Savet bude ojačan novim članovima koji će svojim idejama pomoći da se unapredi rad u javnim preduzećima i ustanovama, kao i da usluge koje pruža Grad budu još kvalitetnije po još nižoj ceni.
- Zahvljujući Privrednoj komori, razgovarali smo i doneli zaključke u oblasti podsticaja građevinskoj industriji. Pored gradnje, pozicioniramo Šabac kao poljoprivredni kraj koji se ističe u proizvodnji jagode i povrća, mleka i mesa, a samim tim želimo da ojačamo i prehrambenu industriju, istakao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Petar Nikolić, izvršni potpredsednik Regionalne privredne komore Valjevo, pozitivno je ocenio dijalog između privrednika i Gradske uprave grada Šapca, ostavaren formiranjem Saveta. Prema njegovim rečima, to je mogućnost da sve strane iznesu svoje stavove i dođu do cilja, a to znači da svima bude bolje.
Vladica Kuzmanović iz „Sani group“ Šabac, jedan od privrednika koji učestvuju u radu Saveta za praćenje privrednih kretanja na teritoriji centra Šabac, pohvalio je mogućnost da privrednici daju svoj glas i aktivno učestvuju u kreiranju slike grada.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa