2. april 2015.2. apr 2015.
RVANjE: KLUB VITEZ, PRVENSTVO SRBIJE

VITOMIRU I ALEKSANDRU BRONZE

Protekle subote održano je Prvenstvo Srbije za seniore u grčko-rimskom stilu, u organizaciji RK „Partizan“ iz Beograda. Takmičenje je održano u sali Vojne gimnazije a nastupilo je 86 takmičara iz 17 klubova.
U kategoriji do 75 kilograma RK „Vitez“ je imao trojicu predstavnika, od kojih su dvojica, Vitomir Dokić i Aleksandar Milić osvojili bronzane medalje, dok je Miloš Stanimirović ispao u prvom kolu. Nikola Nikolić do 80 kg takođe je izgubio borbu u prvom kolu dok je Marko Panović do 85 kg nakon pobede u četvrtfinalu zadobio povredu u polufinalnoj borbi te je morao da preda meč za bronzanu medalju i zauzeo peto mesto.
U izuzetno jakoj konkurenciji, učestvovanje kompletne reprezentacije među kojima su i aktuelni svetski prvak Davor Štefanek, prvak Evrope do 23 godine Viktor Nemeš, vicešampion Evrope do 23 godine Vladimir Stankić, članovi RK „Vitez“ su osvojivši dve bronzane medalje ostvarili istorijski uspeh. Ovo su prve medalje, od 1972. godine kada počinje organizovano bavljenje rvanjem u Šapcu, koje su osvojene na Prvenstvima Srbije u grčko-rimskom stilu, u seniorskoj konkurenciji, a koje su osvojili takmičari rođeni u Šapcu i nastupajući za šabački klub.
RK „Vitez“ je u konačnom plasmanu zauzeo sedmo mesto od 17 ekipa.
Narednog vikenda juniori odlaze u Suboticu na Kup Srbije sa velikim ambicijama, gde se očekuje da Milić, Nikolić i Stanimirović potvrde dobro rvanje sa seniorskog prvenstva u borbi sa svojim vršnjacima.

S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa