16. april 2015.16. apr 2015.
PROMOCIJA KNjIGE DRINE ŠTAJNBERG

MIRIS NASLEĐA U ŠAPCU

U organizaciji Joga saveza Srbije, prošlog petka je u Šapcu predstavljen roman Drine Štajnberg “Miris nasleđa“, prvi deo trilogije Purpur Arkone. Kroz doživljaje glavne junakinje Purpur Devan, u knjizi čija je okosnica ljubav, u preplitanju drevnog i sadašnjeg, autorka govori o malo poznatoj staroslovenskoj mitologiji.
- Pišem o starim Slovenima, ali ne sugerišem da bi trebalo da se okrenemo staroj veri, smatram da bi trebalo da je poznajemo. To su naši koreni. Stari Sloveni su bili izvanredni trgovci i moreplovci, nisu bili ratoborni, iako su bili dobri ratnici, pacifisti, obožavali su prirodu. Ne forsiram priču o južnim Slovenima i Srbima, naprotiv, govorim o povezanosti svih Slovena, rekla je autorka.
Knjiga počinje nevremenom, u kome purpurni prah prekriva jedan deo Arkone i pada na bebu koja će dobiti ime Purpur. U prologu je opisan san koji glavna junakinja sanja na svaki svoj rođendan, koji postaje njena noćna mora, svaki put iznova gleda dete koje prelazi most, nemoćna da mu pomogne. Priča počinje na njen 39. rođendan, nezadovoljna je i neispunjena, napustila je svoje želje da bi došla u mali grad koji se zove Staro Nebo, posvetila se detetu i ušuškala se, sakrila od svega, sebe ponajviše. Svet Purpur Devan počinje da se menja kada upozna Aleka Liraja...
“Miris nasleđa“ koji je preveden ne nekolike jezike, našao je čitaoce među našim sugrađanima koji sa nestrpljenjem čekaju drugi deo trilogije.
Drina Štajnberg je rođena 1976. godine u Dizeldorfu, u Nemačkoj. Po struci je ekonomista. Živi i piše na relaciji Srbija ““ Oman.
Ovo je roman koji će vas uvesti u jedan novi svet. Svet, koji lebdi negde na nevidljivoj granici sadašnjeg trenutka i sveta prošlosti. Savremenog života i starih slovenskih mitova i legendi. Na starom, klimavom mostu koji lebdi između ova dva sveta, on će vas naterati da zakoračite i krenete nošeni rečima spisateljice Drine Štajnberg u jedan svoj svet, svet hrabrosti i samospoznaje. Ali pre i na kraju svega, ovo je roman u kom ćete uživati, koji ćete sa oduševljenjem čitati i koji ćete voleti. (Dragan Tošić)
M.F.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa