16. april 2015.16. apr 2015.
BAZAR „STARIH I UMETNIČKIH ZANATA“ OKUPIO VELIKI BROJ IZLAGAČA

ZA SVAČIJI DžEP PONEŠTO

Zanatlije iz Sremske Mitrovice, Rume, Krupnja, Beograda, Šapca okupile su se prošlog petka na 25. Bazaru „Starih i umetničkih zanata“. Zahvaljujući organizaciji TOŠ i Sabac Fashion Day sedamdeset izlagača imalo je priliku da se druži na platou ispred stare robne kuće, razmene iskustva, saznaju nešto novo o različitim načinima izrade.
S druge strane, posetioci, kojih je već u ranim pre podnevnim časovima bilo u priličnom broju, mogli su da uživaju u raznovrsnosti ponude. Štandovi sa nakitom, poludragim kamenjem, lampama, liciderskim srcima, slatkišima poput ratluka, tradicionalnim mađarskim kolačima, vinom, ukrasnim kutijama i drugim predmetima rađenim dekupaž tehnikom, mirišljavi „Domaći ručno rađeni sapuni“, bili su samo deo bogate ponude. Veliko interesovanje privukao je i nakit iz Južne Amerike.
- Bio sam par puta ovde u februaru. U pitanju je ručni rad iz Južne Amerike ““ Bolivije, Perua, Ekvadora. Zainteresovanih uvek ima - rekao je Fredi Humana Michaga, vlasnik ZR „Inti“ koja se pored nakita bavi i izradom tradicionalnih instrumenata Inka i „Čuvara snova“ iz pomenutih zemalja.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa