16. april 2015.16. apr 2015.
Javna rasprava o strategiji odrŽivog razvoja opŠtine BogatiĆ

KOMENTARI I SUGESTIJE

Pre usvajanja predloga Strategije održivog razvoja opštine Bogatić za period od 2015.-2020. godine, u Bogatiću je održana javna rasprava u okviru koje su svi zainteresovani građani i institucije imali mogućnost da iznesu svoje komentare, sugestije, ideje i preporuke. Opština Bogatić je na osnovu sporazuma o saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština a posredstvom Delegacije Evropske unije, pristupila realizaciji ovog planskog dokumenta u okviru projekta Edžchange 4, komponente 1.
- Baza ovog plana je strategija Opštine usvojena 2010. godine, na osnovu koje su korišćeni podaci i analize u smislu njihovog usklađivanja- rekao je Slavko Vladimirović, koordinator stručnog tima Opštine Bogatić.
Izrada Akcionog plana je osnov za realizaciju Strategije održivog razvoja u tri ključna segmenta: ekonomski, infrastrukturni i društveni. Nakon definisanja strategije, određuju se sektorski planovi a na kraju se definišu projekti od značaja za razvoj lokalne samouprave.
- Podrška sprovođenju relevantnih nacionalnih projekata lokalnih samouprava kroz povezivanje sektorskih strategija i akcionih planova i razvoj specifičnih opštinskih infrastrukturnih projekata - suština je komponente 1 programa Edžchange 4.
Internet prezentacija opštine B&

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa