23. april 2015.23. apr 2015.
DAN VOJSKE SRBIJE

ZAHVALNICA ZA SARADNjU

Vojska Srbije dobila je svoj novi dan po danu početka Drugog srpskog ustanka, 23. aprila 1815. godine.
Od početka Drugog srpskog ustanka prošlo je 200 godina, a sećanje na ustanak i ustanak još uvek traje. Zbog toga, po odluci Vlade Srbije, 23. april uzet je za novi Dan vojske Srbije, treći od kraja Drugog svetskog rata.
U svim garnizonima Srbije ovaj Dan svečano je obeležen. U garnizonu Šabac, u kasarni „Cerski junaci“ ovaj novi vojnički praznik svečano je obeležen, ali ovom prilikom dosta skromno iz opravdanog razloga jer veći deo jedinice bio je angažovan na centralnoj proslavi u Takovu, što je, ipak, svojevrsno priznanje jedinici i RRF u čijem sastavu se nalaze ovi pontoniri.
Na svečanosti u kasarni komandant jedinice potpukovnik Siniša Marinković, ukratko je podsetio na istorijski značaj Drugog srpskog ustanka, zatim je podsetio na brojne aktivnosti jedinice tokom godine, pružajući pomoć narodu u elementarnim nepogodama ove godine, i izrazio svoje zadovoljstvo uspešnim izvršavanjem ovogodišnjih planiranih vojničkih zadataka,
Na kraju svečanosti pročitane su naredbe o stimulativnim merama pripadnicima ove u Rečnoj flotili elitne jedinice - naredbe o unapređenju, nagradama i pohvalama pontonirima. Za vrlo uspešnu dugogodišnju saradnju komandant potpukovnik Marinković uručio je zahvalnicu Udruženju vojnih penzionera, koju je primio predsednik Đorđe Momčilović.

S. Stojanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa