Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.
ДАН ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

ЗАХВАЛНИЦА ЗА САРАДЊУ

Војска Србије добила је свој нови дан по дану почетка Другог српског устанка, 23. априла 1815. године.
Од почетка Другог српског устанка прошло је 200 година, а сећање на устанак и устанак још увек траје. Због тога, по одлуци Владе Србије, 23. април узет је за нови Дан војске Србије, трећи од краја Другог светског рата.
У свим гарнизонима Србије овај Дан свечано је обележен. У гарнизону Шабац, у касарни „Церски јунаци“ овај нови војнички празник свечано је обележен, али овом приликом доста скромно из оправданог разлога јер већи део јединице био је ангажован на централној прослави у Такову, што је, ипак, својеврсно признање јединици и РРФ у чијем саставу се налазе ови понтонири.
На свечаности у касарни командант јединице потпуковник Синиша Маринковић, укратко је подсетио на историјски значај Другог српског устанка, затим је подсетио на бројне активности јединице током године, пружајући помоћ народу у елементарним непогодама ове године, и изразио своје задовољство успешним извршавањем овогодишњих планираних војничких задатака,
На крају свечаности прочитане су наредбе о стимулативним мерама припадницима ове у Речној флотили елитне јединице - наредбе о унапређењу, наградама и похвалама понтонирима. За врло успешну дугогодишњу сарадњу командант потпуковник Маринковић уручио је захвалницу Удружењу војних пензионера, коју је примио председник Ђорђе Момчиловић.

С. Стојановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa